عوارض وازکتومی یا بستن لوله در مردان چیست؟

4
تأیید شده توسط تیم پزشکی دکتر ساینا
تأیید شده توسط تیم پزشکی دکترساینا دریافت مشاوره آنلاین

اطلاع از عوارض وازکتومی یکی از دغدغه‌های اصلی افرادی است که عمل وازکتومی را به‌عنوان یکی از راه‌های پیشگیری از بارداری در نظر دارند. درباره عوارض و فواید وازکتومی شایعه‌ها و اطلاعات درست و غلط بسیاری در فضای مجازی وجود دارد. احتمال ابتلا به سرطان پروستات، بیماری‌های قلبی، ناتوانی جنسی، از دست دادن ویژگی‌های مردانه و … از جمله مواردی هستند که گاهی به‌عنوان عوارض این عمل معرفی می‌شوند.
بسیاری از افراد با مطالعه این شایعه‌ها از انجام عمل می‌ترسند و منصرف می‌شوند. ما در این مقاله قصد داریم شما را با عوارض واقعی این عمل در کوتاه‌مدت و درازمدت و همچنین فواید آن بر اساس پژوهش‌های علمی آشنا کنیم.

آیا عمل وازکتومی(بستن لوله در مردان) عوارضی دارد؟

عمل وازکتومی یک روش ساده با اثربخشی بسیار بالا برای جلوگیری از بارداری است. این روش در مقایسه با سایر روش‌های پیشگیری که توسط خانم‌ها به کار گرفته می‌شوند (مانند استفاده از قرص‌های ضدبارداری) خطر بسیار کمتری دارد.
بیشتر از چهار دهه است که پژوهش‌های علمی مختلفی روی عوارض بلندمدت وازکتومی انجام می‌شود. نتایج این مطالعه‌های گوناگون نشان داده که وازکتومی باعث بروز عوارض بلندمدت قابل‌توجه یا افزایش خطر ابتلا به بیماری‌های قلبی‌عروقی (بیشترین علت مرگ‌و‌میر مردان در کشورهای توسعه‌یافته و اکثر کشورهای در حال‌توسعه) نمی‌شود. بااین‌حال، در مواردی احتمال ابتلا به عوارضی مثل درد مزمن، شکست جراحی و … تا چند سال بعد از جراحی وجود دارد.

به گفته‌ی وب‌سایت وازکتومی:

احساس ناراحتی یا تورم، کبودی و درد بعد از عمل دورازانتظار نیست. این علائم موقتی هستند و معمولاً بعد از یک هفته کمتر می‌شوند. انجام اقدامات خودمراقبتی کافی در طول دوران نقاهت، می‌تواند علائم ناراحت‌کننده بیماری را کاهش دهد.

مانند هر عمل جراحی دیگری، وازکتومی هم خطرات و عوارضی برای فرد به همراه دارد. بااین حال در بسیاری از آقایان به جز عوارض طبیعی کوتاه‌مدت بعد از عمل، عارضه جانبی یا احساس درد بیشتری بعد از دوره نقاهت دیده نمی‌شود و عوارض جدی نیز بسیار نادر هستند.

عوارض طولانی‌مدت وازکتومی چیست؟

هر دستکاری در بدن انسان می‌تواند باعث بروز عوارضی – هرچند با ریسک کم – در کوتاه‌مدت یا درازمدت شود. از جمله عوارض وازکتومی در درازمدت می‌توان به:

  • عفونت بیضه
  • فیستول شریانی وریدی
  • شکست جراحی با تاخیر
  • هماتوم
  • گرانولوم اسپرم
  • آنتی بادی‌های ضد اسپرم
  • اثرات روانی منفی
  • سندرم درد مزمن بیضه (PVPS)

و…

اشاره کرد.

عوارض طولانی مدت انجام عمل وازکتومی
عوارض طولانی مدت عمل وازکتومی

۱. سندرم درد بعد از وازکتومی یا PVPS چگونه است؟

درد بعد از انجام عمل طبیعی است و معمولاً بعد از یک هفته از بین می‌رود. اما در برخی افراد درد مزمن در یک یا هر دو بیضه ادامه‌دار شده و تا ماه‌ها بعد از عمل خوب نمی‌شود. مزمن شدن درد بعد از عمل از جمله عوارض وازکتومی در بلندمدت است که در پزشکی «سندرم درد بعد از وازکتومی» (به‌اختصار PVPS مخفف Post-Vasectomy Pain Syndrome) نامیده می‌شود.
این درد ممکن است خیلی کم باشد و تداخلی در زندگی فرد ایجاد نکند. از طرف دیگر ممکن است درد به‌طور پیوسته و شدید احساس شود که زندگی فرد را مختل کند. از جمله علت‌های احتمالی ایجاد درد مزمن بعد از عمل می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • عفونت و التهاب
  • فشار آمدن به اعصاب بیضه
  • فشار ناشی از برگشت خوردن اسپرم‌ها در لوله‌های منی‌بَر
  • زخم ناشی از عمل

۲. عفونت بیضه یا اپیدیدیمیت بعد از وازکتومی

اپیدیدیم به لوله‌های بلند و پیچ‌خورده‌ای پشت بیضه گفته می‌شود که مسئول ذخیره و حمل اسپرم به مجرای وازدِفِران، وابَران یا لوله منی‌بَر (لوله متصل به کیسه منی) هستند. در افرادی که تحت جراحی قرار گرفته‌اند، اسپرم‌ها همچنان از اپیدیدیم به سمت مجرای وازدفران حرکت می‌کنند؛ اما به دلیل مسدود شدن این مجرا در طول عمل، برگشت می‌خورند. در برخی افراد این برگشت می‌تواند باعث التهاب یا همان بیماری «اپیدیدیمیت» (Epididymitis) شود. اپیدیمیت از عوارض وازکتومی است که در کمتر از یک درصد از افرادی را که تحت عمل قرار گرفته‌اند درگیر می‌کند.
درد و التهاب شایع‌ترین علائم این بیماری هستند. استفاده از داروهای ضدالتهاب و کمپرس گرم در محل جراحی در کنار مصرف آنتی‌بیوتیک‌ها می‌تواند این مشکل را برطرف کند.

بسته شدن مجرای منی‌بَر در عمل وازکتومی در یک الی سه درصد افراد می‌تواند باعث برگشت اسپرم‌ها و ایجاد عفونت شود.

۲. فیستول شریانی وریدی

«فیستول شریانی وریدی» یا «فیستول وازووِنوس» (Vasovenous Fistula) یکی از نادرترین عوارض وازکتومی است. مجرای منی‌بَر که مسئول حمل اسپرم‌ها به سمت مجرای انزال است، در حین وازکتومی مسدود می‌شود. زخم ایجادشده در طول عمل مسدودسازی مجرا می‌تواند باعث جمع شدن خون و ایجاد فیستول شود.
در اصطلاح پزشکی، فیستول به اتصال غیرعادی گفته می‌شود که بین مجرای منی‌بر و رگ‌های نزدیک آن ایجاد می‌شود. علامت رایج این عارضه مشاهده خون در ادرار یا منی است.

۳. شکست در جراحی وازکتومی (با تاخیر)

بعد از انجام جراحی، پزشکان نمونه مایع منی فرد را چندین مرتبه آزمایش می‌کنند تا مطمئن شوند احتمال وجود اسپرم در آن صفر است. بااین‌حال، در موارد نادری ممکن است با گذشت زمان، لوله‌های منی‌بَر که در طول عمل مسدود شده بودند دوباره به حالت اول برگردند. اگر این اتفاق بیفتد، جراحی با شکست روبرو می‌شود. در چنین شرایطی اگر آزمایش مایع منی تکرار شود، دوباره اسپرم در آن دیده می‌شود.
همانطور که قبلاً هم گفته شد عوارض وازکتومی در درازمدت بسیار نادر هستند. احتمال بروز شکست در جراحی با تاخیر نیز بسیار ناچیز و بین ۰۵/۰ تا ۱ درصد است.

گرانولوم اسپرم یک توده یا کیست کوچک، بی‌خطر و خوش‌خیم است که در ۱۵ تا ۴۰ درصد افرادی که وازکتومی کرده‌اند ایجاد می‌شود. این توده، در واقع التهابی است که به دلیل نشت اسپرم‌ها یا خروج آن‌ها از انتهای قسمت مسدودشده لوله وازدفران ایجاد می‌شود. هر فرد ممکن است یک یا چند تا از این کیست‌ها را داشته باشد.
اندازه کیست‌های گرانولوم اسپرم بین ۱ میلی‌متر تا ۱ سانتی‌متر متفاوت است. این کیست‌ها معمولاً به‌جز احساس درد علامت خاصی را در فرد ایجاد نمی‌کنند. در برخی موارد ممکن است فرد نیاز به جراحی برای برداشتن کیست‌ها داشته باشد.

۴. کیست‌ گرانولوم اسپرم

کیست‌ گرانولوم اسپرم یکی از عوارض‌های عمل وازکتومی است.
کیست‌ گرانولوم اسپرم یکی از عوارض‌های عمل وازکتومی است.

۵. آنتی بادی‌های ضد اسپرم

ترشح آنتی‌بادی ضداسپرم یکی دیگر از عوارض وازکتومی در بلندمدت است. آنتی‌بادی ضد اسپرم پاسخ طبیعی بدن به تماس اسپرم‌ها با جریان خون است. آسیب دیدن بیضه، عفونت پروستات یا جراحی‌هایی مثل وازکتومی و وازکتومی معکوس می‌توانند به بدن این پیام اشتباه را بدهند که اسپرم‌ها عوامل خارجی مثل ویروس یا باکتری هستند. در نتیجه سیستم ایمنی بدن با آنتی‌بادی‌های ضداسپرم فعال می‌شود.
در گذشته برخی پزشکان تصور می‌کردند عمل بازگشت وازکتومی می‌تواند باعث ایجاد این آنتی‌بادی‌ها و کاهش شانس باروری افراد شود. بااین‌حال، پژوهش‌های مختلف نشان داده که آنتی‌بادی ضد اسپرم عامل موثری در ناباروی مردان نیست. علاوه‌براین، پژوهش‌هایی هم درباره احتمال تاثیر این آنتی‌بادی‌ها در بروز بیماری‌های مغزی از جمله آفازی انجام شده است.

۶. اثرات روانی منفی

از آنجا که این عمل تقریباً دائمی بوده و عمل برگشت آن دشوار است، ممکن است خیلی‌ها بعد از انجام عمل احساس پشیمانی کنند. اما اثرات منفی و عوارض وازکتومی روی روان فقط ناشی از احساس پشیمانی نیست. عواملی مثل کاهش اعتمادبه‌نفس، برداشت‌های نادرست از مردانگی، اضطراب بابت عدم توانایی بچه‌دار شدن و تغییراتی که در میزان رضایت جنسی به وجود می‌آید می‌توانند باعث افسردگی افراد شوند.
عمل وازکتومی به تنهایی تاثیری روی میل جنسی و رضایت جنسی طرفین رابطه ندارد. حتی بسیاری از مردان بعد از عمل رضایت بیشتری را هم تجربه می‌کنند؛ چرا که استرس ناشی از بارداری ناخواسته در آن‌ها کمتر است. ولی درصد کمی از افراد بعد از عمل بستن لوله‌ها دچار بحران‌های روانی می‌شود. این افراد معمولاً پیش از عمل نیز زمینه بیماری‌های روحی و افسردگی را دارند که بعد از عمل علائم آن‌ها بروز می‌کند.
افرادی که برای انجام عمل تردید داشته و به اصرار شریک جنسی خود تن به آن می‌دهند، همچنین افرادی که پیش‌زمینه بیماری‌های روحی روانی را دارند، بیش از سایر افراد در معرض خطر ابتلا به این دسته از عوارض وازکتومی هستند. به همین دلیل بهتر است قبل از اینکه تصمیم قطعی درباره عمل کردن بگیرید، به همراه همسرتان با پزشک متخصص و مشاور روانشناس مشورت کرده و ابعاد و پیامدهای مخلتف این عمل را بسنجید.

وازکتومی برای چه کسانی مضر است؟

با اینکه وازکتومی عمل خطرناکی نیست، اما عوارض جسمی و روانی ناشی از آن – هرچند نادر – باید قبل از عمل در نظر گرفته شوند. دو گروه از افراد هستند که وازکتومی برای آن‌ها می‌تواند مضر باشد و با احتیاط بیشتری باید این عمل را انتخاب کنند.

۱. افرادی که برای عمل تردید دارند

پیش از اینکه تصمیم قطعی برای عمل بگیرید بهتر است چند سوال مهم را پاسخ بدهید:

  • آیا با همسرتان درباره این عمل و اثرات آن صحبت کرده‌اید؟
  • آیا تمام راه‌های پیشگیری از بارداری را امتحان کرده‌اید؟
  • آیا تصمیمتان درباره بچه‌دار نشدن در آینده قطعی است؟
  • آیا هنگام فکر کردن به وازکتومی نگرانی و استرس زیادی را تجربه می‌کنید؟
  • آیا به اجبار و تحت فشار روانی تصمیم به عمل گرفته‌اید؟

فکر کردن به جواب این سوالات کمک می‌کند تصمیم سنجیده‌تری بگیرید و در آینده پشیمان نشوید. افراد زیر ۲۵ سال و افراد جوانی که هنوز صاحب فرزند نشده‌اند، بیش از دیگران در معرض ابتلا به افسردگی بعد از عمل قرار دارند.

۲. افرادی که مبتلا به مشکل یا بیماری خاصی هستند

پزشک قبل از عمل فرد را از نظر سلامت جسمی بررسی می‌کند. گاهی مشکلات و بیماری‌هایی وجود دارند که تا درمان نشوند، بهتر است عمل انجام نشود. در برخی موارد نیز با وجود چنین بیماری‌هایی، اجازه انجام عمل صادر نمی‌شود. این بیماری‌ها عبارت‌اند از:

  • فتق بیضه (قبل از وازکتومی باید درمان شود)
  • ناتوانی ذهنی
  • دیابت کنترل‌نشده
  • چاقی مفرط (افراد با شاخص توده بدنی بالای ۳۵)
  • اعتیاد به سیگار (بهتر است چند هفته قبل از عمل سیگار را ترک کنید.)
  • اضطراب شدید
  • افرادی که به دلیل ددهای مزمن دائماً باید داروهای مسکن مصرف کنند.
  • افراد مبتلا به سندرم PTSD (استرس بعد از سانحه)
  • اختلالات انعقادی خون
  • سرطان بیضه
  • سابقه غش

در مواردی که فرد مبتلا به بیماری خاصی مثل اختلال انعقادی خون، چاقی مفرط، دیابت کنترل‌نشده، افسردگی و اضطراب، اختلال استرس پس از سانحه و … باشد یا درباره انجام عمل شک و تردید دارد، عمل جراحی انجام نشده یا بعد از درمان بیماری زمینه‌ای و مشاوره انجام می‌شود.

عوارض کوتاه مدت وازکتومی

عوارض وازکتومی در کوتاه‌مدت بین چند ساعت تا چند روز بعد از عمل باقی می‌مانند و بعد از طی دوران نقاهت از بین می‌روند. این عوارض عبارت‌اند از:

۱. عفونت محل عمل جراحی بعد از انجام وازکتومی

عفونت یکی از شایع‌ترین عوارض وازکتومی در کوتاه‌مدت است. ورود اجسام خارجی در طول عمل به بدن می‌تواند باعث بروز عفونت شود. پزشکان با شستن دست‌ها قبل از عمل، پوشیدن دستکش استریل و تمیز کردن ناحیه جراحی با مواد شیمیایی مخصوص قبل از شروع عمل، تلاش می‌کنند ریسک بروز عفونت را کاهش دهند.
با وجود همه اقداماتی که برای پیشگیری انجام می‌شود، ممکن است عفونت به وجود بیاید. مخصوصاً افرادی که قبلاً هم سابقه بروز عفونت بعد از عمل را داشته‌اند، بیشتر در معرض ابتلای مجدد قرار دارند. در صورتی‌که در محل جراحی عفونت ایجاد شود، پزشک با تجویز آنتی‌بیوتیک آن را درمان می‌کند.

عفونت محل جراحی وازکتومی

۲. خونریزی و هماتوم

خون‌ریزی محل جراحی یکی دیگر از عوارض وازکتومی است که بین یک الی چهار درصد از افراد را درگیر می‌کند. هماتوم در اثر جمع‌شدن خون و ایجاد فشار در ناحیه جراحی به وجود می‌آید. این عوارض خودبه‌خود از بین می‌روند و خطرناک نیستند.

اگر علائمی مثل خروج خون و چرک از محل جراحی، تب، قرمزی یا بدتر شدن درد و تورم دارید، سریعاً از پزشک کمک بگیرید.

۳. تورم

تورم بعد از وازکتومی به دلایلی مثل خون‌ریزی، هماتوم و جمع شدن مایع در محل جراحی به وجود می‌آید. این عارضه معمولاً با گذشت زمان بهبود پیدا می‌کند. در صورتی که بهبودی حاصل نشد لازم است پزشک قسمت متورم را خشک کند.

۴. کبودی و تغییر رنگ کیسه بیضه

کبودی، تورم و تغییر رنگ کیسه بیضه بعد از عمل از جمله عوارض وازکتومی است که اصلاً دور از انتظار نیست. بروز این نشانه‌ها جای نگرانی ندارد و خود‌به‌خود هم از بین می‌رود. برای اینکه احساس ناخوشایند ناشی از تورم کمتر شده و روند بهبود سریع‌تر اتفاق بیفتد، می‌توان از کمپرس یخ استفاده کرد. همچنین داروهای مسکن و ضدالتهابی مثل بروفن و ناپروکسن نیز برای کاهش التهاب موثر هستند.

۵. درد و حساسیت

این عمل سبک و کوتاه است؛ با اینحال احساس درد و ناراحتی بعد از هر عملی دورازذهن نیست. پزشکان برای اینکه درد بعد از وازکتومی را در بیمار کاهش دهند، از داروهای مسکن استفاده می‌کنند. همچنین پوشیدن لباس زیرهای تنگ می‌تواند به نگه داشتن بیضه‌ها و کاهش درد آن‌ها کمک کند.

عوارش کوتاه مدت بعد از عمل وازکتومی

آیا وازکتومی باعث ناتوانی جنسی می‌شود؟

یکی از نگرانی‌های بیماران قبل از عمل این است که دچار ناتوانی جنسی شوند. خوشبختانه پژوهش‌های علمی مختلفی در این زمینه انجام شده و اکثر آن‌ها ثابت کرده‌اند که وازکتومی روی عملکرد جنسی اثر نداشته و حتی می‌تواند باعث تقویت آن شود.
برانگیختگی جنسی و نعوظ شامل چند مرحله است:

  • برانگیختگی اعصاب
  • افزایش جریان خون در آلت جنسی
  • انقباض‌های عضلانی
  • برانگیختگی ذهنی

وظیفه مجرای وازدفران که در عمل وازکتومی مسدود می‌شود فقط انتقال اسپرم‌ها است. پزشک در جراحی وازکتومی این مجرا را مسدود کرده و مانع از انتقال اسپرم‌ها به مایع منی می‌شود. در نتیجه، این عمل هیچ تاثیری روی مراحل نعوظ نداشته و ناتوانی جنسی جزء عوارض وازکتومی محسوب نمی‌شود.

عمل وازکتومی با مسدود کردن لوله‌های منی‌بَر مانع از رسیدن اسپرم‌ها به مایع منی و باروری می‌شود. این عمل روی توان نعوظ اثر نداشته و باعث ناتوانی جنسی نمی‌شود.

شایعات و نگرانی‌های بی‌اساس در مورد عوارض وازکتومی

نگرانی‌های مختلفی درباره وازکتومی و عوارض آن وجود دارد که همگی ناشی از شایعات بی‌اساس و غیرعلمی هستند. در ادامه به بعضی از شایعات اشاره می‌کنیم:

شایعهرد شایعه
وازکتومی باعث بیماری قلبی می‌شودهیچ ارتباطی بین احتمال ابتلا به بیماری‌های قلبی و وازکتومی وجود ندارد
وازکتومی باعث تغییر کیفیت، مقدار و شکل مایع منی می‌شوداسپرم‌ها فقط ۳ درصد از مایع منی را تشکیل می‌دهند و عمل وازکتومی فقط باعث قطع جریان آن‌ها به مایع منی می‌شود. شکل، کیفیت، رنگ و مقدار مایع منی بعد از عمل هیچ تغییری نمی‌کند.
وازکتومی باعث کاهش تستسترون و ناتوانی جنسی می‌شودعمل وازکتومی هیچ تاثیری روی مقدار هورمون‌های تستسترون و میل جنسی ندارد.
وازکتومی باعث آسیب دیدن دستگاه جنسی فرد می‌شوداحتمال خیلی کمی وجود دارد که در طول جراحی، بیضه‌ها، آلت جنسی و سایر بخش‌های دستگاه جنسی آسیب ببینند. در موارد خیلی نادر ممکن است آسیب دیدن منبع خون‌رسانی باعث از دست رفتن بیضه شود. با اینحال در صورتی که پزشک باتجربه باشد، این مشکلات دور از انتظار هستند.
وازکتومی باعث درد شدید می‌شودقبل از عمل پزشک با داروی بی‌حسی موضعی، محل عمل را بی‌حس می‌کند تا بیمار درد را حس نکند. همچنین احساس درد و ناراحتی بعد از عمل نیز از جمله شایع‌ترین عوارض وازکتومی است. این درد با مسکن‌ها و کمپرس سرد قابل کنترل بوده و بعد از دوره نقاهت (حدود یک هفته) از بین می‌رود. 
وازکتومی از بیماری‌های منتقله جنسی (STDها) پیشگیری می‌کندوازکتومی تاثیری روی احتمال انتقال عفونت‌های جنسی ندارد. حتی بعد از عمل هم رعایت نکات بهداشتی و استفاده از کاندوم مردانه برای پیشگیری از بروز عفونت لازم است.
وازکتومی روی ویژگی‌های مردانه اثر منفی می‌گذاردویژگی های مردانه در افراد ناشی از ترشح هورمون‌ها است. عمل وازکتومی روی میزان ترشح هورمون‌ها هیچ اثری ندارد.
وازکتومی باعث سرطان پروستات می‌شودشواهد بسیار اندکی درباره ارتباط وازکتومی و سرطان پروستات وجود دارد و برای اثبات آن نیاز به پژوهش‌های بیشتری داریم.

برای جلوگیری از عوارض وازکتومی چه کارهایی می‌توان انجام داد؟

عوارض وازکتومی که در کوتاه‌مدت ایجاد می‌شوند، بعد از عبور از دوره نقاهت خودبه‌خود از بین می‌روند. بااین‌حال، با اقدامات مراقبتی می‌توان تحمل این عوارض را ساده‌تر کرد.
روزهای ابتدایی بعد از عمل، لازم است به مقدار کافی استراحت کنید تا عوارض ناشی از عمل کمتر شوند. درد و ورم در روزهای ابتدایی بسیار ناخوشایند است که با گذشت زمان، کم‌کم بهبود پیدا می‌کند. در طول دوره نقاهت که حدود یک هفته طول می‌کشد، فعالیت‌های زیر می‌توانند کمک‌کننده باشند:

  • پوشیدن لباس زیر تنگ
  • استفاده مرتب از کمپرس سرد، هر بار به مدت ۲۰ دقیقه
  • مراقبت از محل زخم و بررسی مداوم آن از نظر وجود چرک، خون، تغییر رنگ یا ورم
  • مصرف داروهای مسکن برای کاهش درد
  • دوش نگرفتن بعد از عمل (تا زمانی که پزشک اجازه بدهد)
  • ورزش نکردن
  • بلند نکردن اجسام سنگین
  • خوابیدن روی کمر برای کاهش فشار روی بیضه
  • دوری از رابطه جنسی

بعد از گذشت یک هفته الی ده روز، علائم درد و التهاب از بین می‌روند و اکثر افراد می‌توانند فعالیت‌های روزمره خود را از جمله ورزش و برقراری رابطه جنسی از سر بگیرند. همچنین معمولاً حضور در محل کار از روز دوم بعد از عمل با اجازه پزشک امکان‌پذیر است.

مزایای عمل وازکتومی چیست؟

احتمال بارداری بعد از وازکتومی بسیار ناچیز است. طبق یک پژوهش که در سال ۲۰۰۴ انجام شده بود، از هر ۱۰۰۰ نفر یکی از آن‌ها با وجود وازکتومی باردار می‌شود. این یعنی احتمال اثرگذاری این روش در پیشگیری حدود ۹/۹۹ درصد است.
علاوه بر این، هزینه‌هایی که افراد باید بابت خرید وسایل پیشگیری از بارداری و قرص ضدبارداری پرداخت کنند، در درازمدت بسیار بالا خواهد بود. به همین دلیل اقتصادی و به‌صرفه بودن هم می‌تواند به‌عنوان یکی از مزایای عمل وازکتومی معرفی شود.

فواید عمل وازکتومی در پیشگیری از بارداری
فواید وازکتومی مردان در پیشگیری از بارداری

مهم‌ترین فواید وازکتومی مردان عبارت‌اند از:

  • تاثیرگذاری بالای ۹۹ درصد در پیشگیری از بارداری
  • دائمی بودن پیشگیری
  • عوارض وازکتومی در بلندمدت بسیار نادر هستند
  • عدم تاثیرگذاری روی مقدار هورمون‌ها یا میل و عملکرد جنسی
  • سادگی و ایمنی بیشتر نسبت به سایر روش‌های بارداری

کلام آخر دکترساینا

وازکتومی مانند هر عمل دیگری می‌تواند باعث مشکلات و عوارضی شود؛ اما عوارض وازکتومی اغلب کوتاه‌مدت و گذرا هستند. عوارض بلندمدت وازکتومی بسیار نادرند، به‌طوری که این عمل کماکان به‌عنوان بهترین روش دائمی پیشگیری از باداری توصیه می‌شود. مهم‌ترین مسئله، دائمی بودن این عمل است. پس توصیه می‌کنیم پیش از انجام عمل تمام جوانب و عوارض احتمالی آن را بسنجید و آگاهی کامل نسبت به انجام عمل تصمیم بگیرید.

سوالات متداول

مشاوره با پزشک

برای صحبت با پزشک نیاز به مراجعه حضوری نیست! در سامانه‌ی دکتر ساینا می‌توانید در هر زمان و هر کجا از بیش از ۲۵۰۰ پزشک و روان‌شناس متخصص مشاوره فوری متنی، صوتی یا ویدیویی دریافت کنید.

شاید بپسندید
4 دیدگاه‌ها
  1. مهدی

    سلام.من ۵ ماه پیش وازکتومی کردم.الآن یه توده به پوسته بیضه چسبیده و ازش چرک و خون میاد.با آنتی بیوتیک حل میشه؟
    به پزشکم دسترسی ندارم.الآن خارج از ایرانم باید چیکار کنم؟؟

    1. الهام جلدی ـ کارشناس علمی دکترساینا

      سلام وقت بخیر
      لازمه حتما توسط پزشک معاینه بشید و ایشون بررسی‌های تکمیلی رو براتون درخواست و درصورت لزوم براتون دارو شروع کنند. اگر به پزشک خودتون دسترسی ندارید، به هر پزشکی که در دسترسه یا بیمارستان مراجعه کنید.

  2. مهدی انصاری

    سلام.من یک هفته پیش عمل وازکتومی انجام دادم.الان داخل ادرارم چند قطره خون دیدم.چه کار باید بکنم؟آیا خطرناک است؟ممنون میشم زود جواب بدین

    1. تیم محتوای دکترساینا

      سلام. دیدن مقدار کمی خون در ادرار پس از عمل وازکتومی معمولاً مسئله نگران‌کننده‌ای نیست؛ اما بهتره پزشک معالجتون رو هم در جریان قرار بدید.

نظر یا سوال خود را به اشتراک بگذارید