با سرخ شدن صورت در جمع چه کنیم؟ | درمان اریتروفوبیا

35
تأیید شده توسط تیم پزشکی دکتر ساینا
تأیید شده توسط تیم پزشکی دکترساینا دریافت مشاوره آنلاین

اریتروفوبیا (Erythrophobia) یا ترس از سرخ شدن صورت، یک هراس نسبتاً پیچیده و نوعی فوبیا محسوب می‌شود. با دکتر ساینا همراه شوید تا با علت سرخ شدن صورت و ساده‌ترین راهکارهای درمانی آن آشنا شوید.

اریتروفوبیا یا ترس از سرخ شدن چگونه رخ می‌دهد؟

سرخ شدن صورت در برابر موقعیت‌هایی که از آن‌ها هراس داریم، واکنشی غیرارادی است که توسط سیستم عصبی برانگیخته می‌شود. وقتی مضطرب هستیم و خجالت می‌کشیم، بدن ما به مقدار بسیار زیادی اپی‌نفرین یا (آدرنالین)، تولید می‌کند.

ترس از سرخ شدن صورت علاوه بر داشتن علائم فیزیولوژیکی همچون افزایش ضربان قلب، سرکوب دستگاه گوارش و مهار درد، به دلیل تولید اپی‌نفرین نیز ممکن است علائمی چون گشاد شدن رگ‌های خونی را نیز ایجاد کند.

البته این اتفاق در برخی از رگ‌ها به وقوع می‌پیوندد. علت این اتفاق این است که اپی‌نفرین باعث انبساط رگ‌های خونی و افزایش میزان جریان خون و اکسیژن در مناطق خاص بدن می‌شود.

علت سرخ شدن ناگهانی صورت چیست؟

قرمز شدن ناگهانی پوست صورت یکی از اثرات جانبی گشاد شدن عروق خاص در صورت است. افزایش قطر این رگ‌های خونی موجود در صورت و افزایش گردش خون در آن‌ها باعث قرمز شدن گونه‌ها می‌شود. گشاد شدن عروق گاهی به دلایل دیگری از جمله مصرف الکل و شرایط پزشکی خاص نیز اتفاق می‌افتد که نباید با اریتروفوبیا اشتباه گرفته شود.

مهم نیست که منشاء سرخ شدن صورت و علت آن چه باشد، مهم این است که افراد مبتلا به اریتروفوبیا احتمالاً هنگام بروز آن دچار اضطراب و خجالت می‌شوند.

اریتروفوبیا چیست - غلبه بر استرس هنگام سخنرانی

هراس اجتماعی: زمینه ای برای اریتروفوبیا

ترس از سرخ شدن نوعی خاصی از فوبیای اجتماعی است. درحقیقت بسیاری از افراد مبتلا به اریتروفوبیا از هراس‌های اجتماعی دیگر رنج می‌برند. معمولاً این ترس ناشی از سرخ شدن صورت نیست، بلکه ناشی از مورد توجه قرار گرفتن یا جلب توجه دیگران است که در نهایت باعث سرخ شدن صورت می‌شود. اگر در چنین شرایطی مضطرب یا خجالت‌زده شوید، بهترین راه‌ حل عدم توجه یا کاهش توجه دیگران به شما است.

سرخ شدن صورت معمولاً با افکار مختلف منفی نیز همراه است که همگی بر نحوه‌ی درک شما از منشاء ترس‌هایتان متمرکز شده و تأثیر می‌گذراند. همین افکار منفی به نوبه‌ی خود، میزان سرخ شدن صورت را افزایش می‌دهند و در نتیجه بیش‌تر باعث تقویت افکار منفی می‌شوند و احساس اضطراب یا خجالت‌زدگی بیش‌تر را به دنبال دارند.

علائم اریتروفوبیا

به طور کلی مهم‌ترین علامت اریتروفوبیا یا ترس از سرخ شدن، همان قرمز شدن صورت است. طی این بیماری در صورت مواجهه با منشاء هراس، کنترل اوضاع را از دست می‌دهید و احتمالاً قرمز و قرمزتر می‌شوید. علاوه بر این، ممکن است دیگر علائم متداول فوبیا مانند لرزش، تعریق، افزایش ضربان قلب و مشکل در تنفس را حین مواجهه با منشاء هراس تجربه کنید. همچنین ممکن است حین سخن گفتن دچار لکنت شوید یا ادامه‌ی گفتگو به هیچ وجه برایتان ممکن نباشد.

سایر علائم

  • با پیش‌بینی موقعیت‌های مختلف که در صورت حضور در آن‌ها ممکن است صورتتان سرخ شود، دچار اضطراب می‌شوید.
  • اجتناب از حضور در موقعیت‌های اجتماعی خاص (مثل ارائه سخنرانی) کنید.
  • در موارد شدید ممکن است به کلی از بیرون رفتن خودداری کنید.
  • ممکن است دچار هراس‌های اجتماعی دیگری مانند ترس از مورد توجه قرار گرفتن یا ترس از برخورد متقابل با دیگران شوید.

روش‌های درمان

درمان اریتروفبیا یا همان ترس از سرخ شدن بستگی به شدت و پیچیدگی آن دارد. در صورتی که علائم اریتروفوبیا را در خود می‌بینید، بهتر است به یک روانشناس مراجعه کنید تا وضعیت شما را مورد بررسی قرار دهد. درمانگر مربوطه در صورت مشاهده‌ی علائم متعدد و حاد، شما را به روانپزشک ارجاع می‌دهد.

درمان CBT

درمان شناختی-رفتاری یا (Cognitive Behavioral Therapy (CBT)) با ترساندن شخص مبتلا توسط الگوهای ترسیمی و رفتارهای جدید که به کاهش ترس کمک می‌کنند.

دارودرمانی

داروهای زیادی نیز به این منظور در دسترس هستند که بیش‌تر آن‌ها به صورت ترکیب با روش‌های درمانی دیگر استفاده می‌شوند.

جراحی

در موارد خاصی از روش‌های جراحی برای درمان اریتروفوبیا و محدود کردن سرخ شدن صورت استفاده می‌شود. اما این روش‌ها برای غلبه بر ترس‌های شما توصیه نمی‌شوند، زیرا تنها مشکل شما را حل می‌کنند و تأثیری بر رفتار و ترس شما از منشاء هراستان ندارند.

راهکارهای ساده برای کنترل سرخ شدن صورت

اریتروفوبیا تنها فوبیایی است که فرد بیش از منبع هراس از خود فرآیند فوبیا خجالت و‌ ترس دارد. برای درمان آن نباید به درمان علائم بسنده کرد بلکه باید ریشه ترس را یافت و از ابتدا به درمان آن پرداخت. اولین راه برای مقابله با اریتروفوبیا این است که اول از همه متوجه شوید که از چه چیزهایی هراس دارید. همه آن‌ها را روی کاغذ برای خود بنویسید.

سپس سعی کنید یک به یک به هر کدام از منابع ترس خود رسیدگی کنید و با آن‌ها مواجه شوید. هنگام مواجهه با منبع ترس نفس عمیق بکشید و با فکر کردن و تجسم چیزهایی که به آن علاقه دارید بر حالات خود غلبه کنید.

درمان ترس از جمع - اریتروفوبیا

خود را قانع کنید که سرخ شدن در جمع، هنگام سخنرانی و انظار عمومی اتفاق بدی نیست و کسی شما را با این فرآیند مورد تمسخر قرار نمی‌دهد. برای کنترل اریتروفوبیا و کاهش ترس از سرخ شدن صورت می‌توانید از تکنیک‌های آرامش بخش کمک بگیرید. مانند تمرین یوگا یا گوش دادن به پادکست‌های انگیزشی و آرامش‌بخش.

درنهایت به خاطر داشته باشید که اگر از انواع فوبیا رنج می‌برید، باید به روانپزشک مراجعه کنید تا با شروع برنامه‌های درمانی زودتر بتوانید با ترس خود مقابله کنید.

شاید بپسندید
35 دیدگاه‌ها
  1. Pary

    من ۳۱ ساله هستم و در جمع خانوادگی خانواده شوهرم که اکثرا هم بدون آرایش هستم و کرم پودر نمیزنم این قرمز شدنم اتفاق میوفته مثلا اگه پدر شوهرم یا برادر شوهرم باهام همکلام بشن این اتفاق در۵۰ مواقع برام میوفته و جاهای دیگه که حتی برای ۲ ثانیه مورد توجه باشم تا بیام خودمو جمع کنم همه میگن وای چه سرخ شدی وای اینو ببین چش شد بعد دیگه بدتر میشم یا باید اونجارو ترک کنم یا همسرم موضوع رو جمع کنه که اونم گاهی میتونه اینکارو بکنه چون همه جا با من نیست منزوی هم نیستم کمی اعتماد به نفسم پایینه فقط، دیگه خیلی اذیتم میکنه این موضوع

    1. الهام جلدی ـ کارشناس علمی دکترساینا

      سلام وقت بخیر
      بد نیست به روانپزشک مراجعه کنید تا ایشون راهنمایی‌های لازم رو دراختیارتون قراره بده.

      1. فاطمه

        من نمیتونم تویی ی حکم یا تو مدرسه درست صحبت کنم اصلا خیلی برام سخت میشه همین موضوع های ک گذاشتید من همشو دارم و اگه نتونم برم روانپزشک باید چیکار کنم حال یکی ک تو جمم ازم سوال می‌پرسه صورتم قرمز میشه و نمیتونم درست جواب بدم و دستام می لرزه چرا لطفا کمکم کنید

        1. مریم حسینی - کارشناس علمی دکتر ساینا

          سلام. از تکنیک‌های کاهش استرس مثل مدیتیشن و ذهن‌آگاهی استفاده کنید. همچنین می‌تونید از یک روان‌شناس مشاوره آنلاین بگیرید.

    2. Saeed

      والا منم اینجوریم وقتی میرم مدرسه و معلم میگه بیا جلو قرآن بخوان وقتی شروع به خواندن میکنم روی صورتم احساس گرمی میکنم و همه میگن اینو ببین سرخ شده . خیلی حس بدیه منم تجربش رو داشتم

      1. الهام جلدی ـ کارشناس علمی دکترساینا

        سلام وقتتون بخیر
        توصیه می‌کنیم به روانشناس مراجعه کنید و صادقانه مشکلتون رو با ایشون درمیون بگذارید تا با دریافت راهنمایی و مشاوره صحیح بتونید کمی علائمتون رو کنترل کنید.

  2. Khaled

    سلام بنده هم در جمع اگر ازم نظر بخوان یا سوالی بپرسند سرخ میشم و عرق میکنم
    پیش روان شناس هم رفتم مدت دوسال دارو خوردم و همزمان پیش مشاور هم رفتم ولی تغییر زیادی نکردم
    آیا این مشکلات فقط با دکتر روان شناس درمان میشن؟ من که نتیجه نگرفتم

    1. الهام جلدی ـ کارشناس علمی دکترساینا

      سلام وقت بخیر
      بد نیست این بار به روانپزشک هم مراجعه کنید و درمانتون رو کامل کنید. در قدم اول لازمه علت اصلی مشکلتون پیدا بشه و پزشک می‌تونه به شما کمک کنه.

  3. ستوده

    سلام
    من هم این مشکل رو همیشه داشتم
    موقع عصبانیت،یا موقع دیدن یک دوست قدیمی در خیابان…
    اما باهاش کنار اومدم تا امروز که دانشجوی ارشد شدم پ باید کدام ارايه و‌کنفرانس بدم برای هر درس
    کاش وارد این مقطع از زندگیم نمیشدم
    کاش دارویی وجود داشت…

    1. الهام جلدی ـ کارشناس علمی دکترساینا

      سلام وقت بخیر
      توصیه می‌کنیم به روانپزشک مراجعه کنید. پزشک به شما کمک می‌کنه در قدم اول علت مشکلتون رو پیدا کنید و در قدم بعدی درمان مناسب و درصورت لزوم دارو دریافت کنید.

  4. سعید

    روغن تخم کتان تاثیر خوبی در تنظیم عروق خونی داره. فکر کنم این سرخ شدن به دلیل کمبود امگا۳ در بدن باشه، هم به صورت کپسول هست و هم اینکه روغن خامش توی عطاری ها هست. من دو سه ماهی هست که استفاده میکنم، خیلی تاثیر مثبتی داشته. روغن خوراکی تخم کتان رو به میزان یک قاشق چایخوری روزی دو تا سه بار بعداز غذا بخورید. کمپرس یخ روی صورت هم انجام بدید. به امید خدا مشکلتون حل میشه.

    1. الهام جلدی ـ کارشناس علمی دکترساینا

      سلام ممنون از به اشتراک گذاری نظرتون

  5. ساحل

    پوست من در هوای گرم و سرد خیلی زود واکنش نشون میده مخصوصا یکی ک حرفی بهم‌میزنه زودی سرخ میشم راهکاری دارین بگید لطفا

  6. دنیا

    رفقا منم همین مشکلو دارم ولی به تناسب رشته تحصیلیم که حقوقه مجبورم که بهش غلبه کنم و اینکه باید بهش غلبه کنم رو هر روز تکرار و تمرین میکنم . سخنوریم بسیار هم خوبه و ادم منزوی نیستم با اینکه این بیماری منجر میشد مثلا از برخی رفتارهایی که توی جمع است کناره بگیرم(مثلا تنهایی برم کافه ) ولی با خودباوری و تکرار اینکه باید غلبه کنم تونستم تا حد زیادی بهش غلبه کنم و گاها که باز سرخ میشم سریع ذهنمو متقاعد میکنم که به حالت عادی برگردم … خواستم راهکارهایی بهتون بگم که شاید تو شما هم موثر واقع شه :
    ■یه ایینه که تمام قد خودتون است رو تو خونه داشته باشید و هر باری که قراره برید یه جمعی و مثلا یه صحبتی یا رفتاری رو ابراز کنید قبلش مقابل اینه به چشمای خودتون و حرکاتتون زل بزنید و با خودتون انجام بدید ببینید اصلا خودتون و حرکاتتون در دید دیگران چجوریه ؟! (تاثیر خیلی زیادی درکاهش این بیماری خواهد داشت چون اینجوری خواهید دید که خیلی از عواملی که با احساس اون سرخ میشید اساسا نبود اونها نقص محسوب میشه نه وجودشون ! مثلا اگه کسی مطلقا سرخ نشه این غیرعادیه و اینکه کسی گهگاهی سرخ شه خب این نشون دهنده سلامت روانی و درستی کارکرد جسمانی اونه … همچنین به کمبودهایی که واقعا دارید هم اشراف پیدا میکنید و یکی یکی روی اون متمرکز و به مرور رفع خواهید کرد )
    ■ یه قاعده کلی هست و اون اینه که برای غلبه بر سرخ شدن باید خودتون رو در محیط هایی که میترسید قرار بدید و درواقع با ترس بجنگید ! اگر شما راه حل این بیماری رو توی منزوی شدن و کناره گیری از محیط هایی که ازش هراس دارید ببینید درواقع دارید بیماریتون رو تشدید میکنید … بی بهونه تنهایی برید کافه / رستوران / سفر / گردش و … درسته اولش سرخ میشید شاید دفعه دوم هم سرخ شید ولی این روند که ادامه دار شد و مکرر انجام دادید خداشاهده یه باور درونی درتون ایجاد میشه که اعتماد به نفستون رو خیلی خیلی بالا میبره تا جاییکه تا ۹۰ درصد و بیشتر از ترس و سرخ شدنتون میریزه ! وقتی که تنهایی توی همچین جاهایی میرید برای اینکه احساس ترس اولیه تون کاهش پیدا کنه اول ورودتون مثل بقیه حتما نگاه کنید دوروورتون رو و سرتون رو اصلا پایین نندازید خواهید دید که هر کسی به خودش زندگی میکنه و این تصور غلط ماهاست که داریم با این بیماری دست و پنجه نرم میکنیم که مبادا الان همه دارن منو نگاه میکنند و خیط میشمو سرخ میشیم .
    ■ مورد سوم در اجرای جنگمون با ترس و سرخ شدن اینه که در محیط هایی جمعی همیشه شنونده نباشیم حرف بزنیم / از حقمون دفاع کنیم و … مثلا رفتید کافه اسپرسو گرفتید لیوانش کثیفه خب پاشید بهشون بگید عوض کنند نه اینکه به خودتون بگید ولش کن زشته الان سرخ میشم و این حرفها و .. یا رفتید مثلا رستورانی ولی با شیوه و رسوم سفارش غذا اشنا نیستید این عدم اشنایی منجر نشه که از رفتن بهش منصرف شید ! خب برید داخلش و ازشون بپرسید اینجوری باید بجنگید با ترس و سرخ شدنتون … در کمتر از ۶ ماه به فردی تبدیل میشید که مرز بین حیا و رفتار متعارف رو میشناسید . بسیاری از عواملی که منجر به سرخ شدنمون میشه به خاطر تعریف غلطی هست که از واژگان در ذهنمون شکل گرفته … مثلا خواهید دید که اینکه رفتید هتلی و به سیستم گرمایش سرمایشش اعتراض کردید بیحیایی نیست و کاملا متعارف با قانون و رفتار عموم است و اونها موظفه که مشکلو رفع کنه پس اعتراض تو نباید منجر به سرخ شدن بشه … یا رفتید رستورانی و داخل غذا مو بود اعتراض شما نشونه بی حیایی نیست و کاملا متعارف و به حق است و …
    یه نکته هم اینکه خب طبیعتا در موارد دعوا اینا باید سرخ شد چون ضربان قلب بالا میره و این موقع سرخ نشی غیر عادیه پس هر سرخ شدنی رو در مسیر تمرین تکرارت ربط نده به بیماریت !

    ختم کلام اینکه مگه تو چقدر قراره زندگی کنی که با پیش داوری و اینکه آی نمیدونم فلانی میبینه اینکارو نکنم چون سرخ میشمو این حرفهای بی اساس و بچه بازی ! زندگیتو جهنم کنی … باید دلو بزنی به دریا خیال کن که تنازع برای بقاء است اون موقع دیگه سرخ شدن و ترس و این حرفها برات بی معنا نخواهد بود …

    چکیده از کارهایی که برای خودم موثر بودو نوشتم مطمعنم که برات اثر میزاره / رفیق بجنگ برای زندگیت چون خوشی زندگی همین لحظه هایی است که داره از دستت میره .. مقصدی برای زندگی متصور نیست که این دورانتو هدر میدی .. بعدها به خودت میای میبینی که کارهات بچه بازی بوده پس تلاش کن مانع رو زودتر از مسیرت برداری و از همین لحظه هات لذتتو ببری .. احتمالی در کار نیست ! مطمعنم که موفق میشی 👌

    1. تیم محتوای دکترساینا

      ممنون که تجربه‌تون رو به اشتراک گذاشتید.

    2. علی

      سلام ممنون از شما بسیار عالی و درست توضیح دادید. استفاده بردیم.

  7. دیوید

    منم این مشکل رو دارم نمیتونم ازدواج کنم نمیتونم برم خواستگاری نمیتونم برم سمت کسی که دوسش دارم میترسم سرخ بشم تو خواستگاری آبروم بره خیلی بدبختم نمیتونم به چیزهایی که می‌خوام برسم خیلی زندگی رو برام بد کرده اصلا از جوانیم لذت نمی‌برم 😔

    1. تیم محتوای دکترساینا

      سلام. دوست عزیز با کمک روان‌شناس یا روان‌پزشک می‌تونید به‌مرور بر اضطرابتون غلبه کنید و این مشکل رو حل کنید.

    2. منیب

      تا جایکه تجربه از خود دارم وقت حمام با آب زیاد گرم کنم ،خوردن غذاهای که طبیعت گرم دارد زیاد میشود و در عوض وقت خود را خوش بگذرانم و به رفتن جاهای که احساس آرامش کنم و دیدن دوستان که با بودن با آنها احساس ارامش کنم کم میشود و این زیاد ارتباط دارد به نحوه زندگی تنها بودن و احساس تنهایی ، فشار آوردن بالای روح و روان و از دست دادن مورال بین دوستان و خود را ضعیف احساس کردن این مشکل را اظافه میسازد نتیجه از تنهایی دوری کنیم ،وقت خود را خوش بگذرانیم ، با کسی خود را مقایسه و یا از کسی خود را ضعیف تر احساس نکنیم از حمام با آب زیاد گرم جلو گیری کنیم و وجود را نسبتا برطرف سردی سوق بدهیم فکردم کنم کاملا خوب میشویم

      1. الهام جلدی ـ کارشناس علمی دکترساینا

        سلام
        خیلی ممنون از به اشتراک‌گذاری نظرتون

  8. ناشناس

    سلام من فک میکنم بزرگترین مشکل من تو زندگیم همینه. به خاطر کارم و تحصیلاتم که تا دکتری بوده همیشه مجبور بودم تو جمع باشم و همیشه سعی کردم غلبه کنم و اغلب موفق بودم ولی بیشتر مواقع در جمع هایی که ناخودآگاه مورد توجه قرار میگیرم مثلا یه لحظه سوتی میدم یا چیزی از دهنم میپره که باعث توجه و خنده هست سرخ میشم و ضربان قلبم تند میزنه. واقعا برای این مساله هیچ راهکاری ندارم.

    1. تیم محتوای دکترساینا

      سلام. دوست عزیز، خیلی‌ها مشکل شما رو دارند و اصلا مسئله نگران‌کننده‌ای نیست. توصیه می‌کنیم با یک روان‌پزشک مشورت کنید تا بتونید مشکلتون رو حل کنید.

  9. محمد

    سلام این سرخی ناگهانی که اصولا زمانی در ذهنت میاد نکنه الان سرخ شوم دقیقا اتفاق و همه تواناییت رو له میکنه. خواهشا یک درمان قاطع پیشنهاد کنید
    سپاس

    1. تیم محتوای دکترساینا

      کاربر گرامی، این مشکل می‌تونه منشا روانی یا جسمی داشته باشه. ابتدا باید علت مشکلتون مشخص بشه و سپس درمان رو متناسب به علت مشکلتون دریافت کنید. توصیه می‌کنیم با یک پزشک یا روان‌شناس صحبت کنید.

  10. Elham

    این فوبیا الان تو سن ۳۴ سالگیم درکنار مشکلات دیگه ام شده بزرگترین و بدترین. انقدر شدید شده که وقتی یکی تو جمع فقط میپرسه فلانی حالت چطوره و نگاها رو من میاد تمام سرم و صورتم داغ میشه و احساس سرگیجه میکنم بدون اینکه دست خودم باشه. واسه جلوگیری از این اتفاق فقط دوری میکنم از هر جمع و هم صحبتی😔😔

    1. تیم محتوای دکترساینا

      دوست عزیز، ممنون که تجربه‌تو با ما به اشتراک گذاشتی. حذف کردن خودتون از جمع‌ها راه خوبی نیست. سعی کنید به مرور مشکلتون رو حل کنید. از جمع‌های کوچیک که توش احساس راحتی می‌کنید شروع کنید و به‌مرور سعی کنید در جمع‌های بزرگ‌تر قرار بگیرید. می‌تونید از تکنیک‌های کاهش استرس، ذهن‌آگاهی و شناخت‌درمانی کمک بگیرید. آرام‌بخش‌های خفیف هم میتونن بهتون کمک کنن.

    2. ملیکا

      حقیقت اینه که وقتی این مشکل از کودکی همراه ما بوده خیلی شدیدتر از اونیه که با روان درمانی حل بشه؛ریلکسیشن و غلبه بر درونگرایی و… جواب نمیده. من بعد از ۲۵ سال که همه ی راهها رو رفتم ونتیجه نگرفتم؛بالاخره به یه عالم روحانی کاردرست مراجعه کردم و ایشون توصیه ی به ظاهر ساده ای به من داشت: اینکه آبلیمو مصرف کنم و از گوجه فرنگی و مشتقاتش(سس ورب) پرهیز کنم.حدود یک سال اینکارو انجام دادم و ناباورانه ۸۰ درصد سرخ شدنم حل شد. بعد به روانپزشک مراجعه کردم و برای هراس اجتماعیم دارو گرفتم. حالا ۳۳ ساله ام و مثل یک معجزه؛به زندگی عادی برگشتم.

      1. محسن

        میشه دارویی که مصرف میکنید رو بگید.

      2. ستوده

        میشه لطفا نام داروتون رو بفرمایید

      3. علی

        ابلیمو‌فشار‌پایین‌میاره‌‌باز‌طرگیجه‌میگیره‌ادم

    3. ensan

      دقیقا در همین سن و همین شرایط قرار دارم.از کودکی خجالتی بودم اما حدود ۶ ساله گرفتار این مشکل هستم.

      1. الهام جلدی ـ کارشناس علمی دکترساینا

        سلام وقت بخیر
        خیلی متاسفیم که با این مشکل درگیر هستید و امیدوارم با کمک گرفتن از افراد متخصص هرچه زودتر روند بهبودی رو مشاهده کنید.

    4. هانیتا

      سلام استفاده از کرم پودر که کاملا پوشش میده صورت را
      باعث میشه سرخی صورت نمایان نشه و کم کم اعتماد بنفس شخص بیشتر میشه و دیگه نگران نمیشه از سرخی صورتش

  11. Sajj

    سلام من با این مشکل بعضی اوقات مواجه میشم و مورد تمسخر قرار می‌گیرم
    لطفا راه حل آن را بگویید

    1. تیم محتوای دکترساینا

      دوست عزیز، در این مقاله یک سری از راهکارها رو گفتیم. اگر مشکلتون حل نشده مشاوره پزشکی بگیرید.

نظر یا سوال خود را به اشتراک بگذارید