بهترین قرص های تاخیری کداماند؟

قرص تاخیری و قرص زود انزالی به مجموعه داروهایی گفته میشود که برای درمان زود انزالی کاربرد دارند. ما در این مقاله از مجله سلامت دکتر ساینا بهترین قرص های تاخیری و زود انزالی مردان را به شما معرفی میکنیم تا بتوانید قرص تاخیری مناسب خود را انتخاب کنید. توجه داشته باشید گاهی زودانزالی در اثر بیماریهای زمینهای یا مشکلات روحی ایجاد میشود؛ دراینحالت باید ابتدا بیماری و مشکل خود را رفع کنید.
فهرست آنچه میخوانید:
قرص تاخیری و قرص زود انزالی چیست؟
استفاده از قرص تاخیری و قرص زود انزالی یکی از روشهای مؤثر در درمان زودانزالی است. زود انزالی یکی از مشکلات شایع در بین مردان است؛ بهطوریکه در حدود 30 تا 40 درصد مردان این مشکل را در طول زندگی خود تجربه میکنند[1]. در سالهای اخیر قرص های تاخیری و داروهای زود انزالی برای درمان این مشکل مورد استفاده قرار گرفتهاند. ما در این مقاله بهترین قرص های تاخیری را به شما معرفی میکنیم.
زودانزالی میتواند به علت یک بیماری زمینهای رخ دهد یا اینکه حاصل مشکلات روحی و روانی باشد. اگرچه قرصهای تأخیری برای اکثر افراد مبتلا به زودانزالی قابل استفاده و مؤثرند؛ ولی بهتر است این مشکل بهصورت ریشهای و از راه درمان بیماری زمینهای یا مشورت با روانشناس برطرف شود.
داروهای زودانزالی عوارض جانبی متعددی دارند. حتماً پیش از مصرف آنها با پزشک مشورت کرده و از مصرف خودسرانهی دارو جداً پرهیز کنید.
آیا استفاده از قرص تأخیری نیاز به تجویز پزشک دارد؟
اغلب قرص های تاخیری داروهای ضدافسردگی هستند؛ و این داروها باید حتماً زیر نظر پزشک مصرف شوند. مصرف خودسرانهی داروهای ضدافسردگی میتواند آثار مخرب بسیاری داشته باشد.
یکی دیگر از روشهای درمان زودانزالی استفاده از کرمهای بیحسی موضعی است. این کرمها به تجویز پزشک نیازی ندارند؛ ولی بهتر است قبل از مصرف هرگونه دارویی با پزشک متخصص مشورت کنید.
برای مشاهده لیست بهترین متخصص اورولوژی کلیک کنید:
ارتباط تلفنی با متخصص اورولوژی ارتباط آنلاین با متخصص اورولوژیبهترین قرص های تاخيری مردان کدامند؟
همانطور که گفتیم، اغلب قرص های تاخیری داروهای ضدافسردگی از دستهی SSRIها هستند. داروهایی از جمله پاروکستین، سرترالین و فلوکستین از این دستهاند. همچنین مواد بیحسی موضعی و مهارکنندههای فسفودیاستراز نوع 5 نیز از داروهایی هستند که برای درمان زودانزالی بهکار میروند. در ادامه بیشتر به این داروها میپردازیم.
مهارکنندههای بازجذب سروتونین (SSRI)
بعضی از داروهای ضدافسردگی که از دستهی SSRI ها (مهارکنندهی بازجذب سروتونین) هستند، میتوانند در درمان زودانزالی مورد استفاده قرار بگیرند و به عنوان داروی تأخیری مصرف شوند. این داروها شامل فلوکستین، پاروکستین، داپوکستین، سرترالین، کلومیپرامین و مهارکنندههای فسفودیاستراز نوع 5 (PDE5) مانند سیلدنافیل (ویاگرا) و تادالافیل هستند.
سازمان غذا و دارو SSRI ها را برای درمان افسردگی و برخی مشکلات دیگر تأیید کرده است؛ اما این داروها بهطور خاص برای استفاده در درمان انزال زودرس تأیید نشدهاند. بااینحال، امروزه مهارکنندههای بازجذب سروتونین رایجترین انواع قرص زود انزالی مردان هستند و در بسیاری از کشورها مورد استفاد قرار میگیرند.
در ادامه این داروها را بیشتر معرفی میکنیم:

فلوکستین
محققان در آزمایشی که بر میزان اثربخشی فلوکستین به عنوان قرص تاخیری انجام دادند متوجه شدند زمان انزال در افرادی که از قرص فلوکستین استفاده کردهاند به طرز قابل توجهی بیشتر از افرادی بود که از دارونما استفاده کرده بودند.[2]
فلوکستین به صورت قرصهای 10، 20 و 60 میلیگرمی در بازار موجود است؛ ولی حتماً باید پزشک دوز مصرفی مناسب و شیوهی مصرف آن را مشخص کند.
پاروکستین
مطالعات نشان دادهاند پاروکستین نیز در درمان زودانزالی تأثیرگذار است. البته سازمان غذا و داروی آمریکا این قرص را بهعنوان قرص تأخیری تأیید نکرده است؛ امّا بسیاری از پزشکان این قرص را برای بیماران خود تجویز میکنند.[3]
قرصهای پاروکستین به صورت 10، 20، 30 و 40 میلیگرم در بازار موجود هستند.
برخی از این داروها عوارض جانبی بسیاری دارند؛ بهترین درمان زودانزالی روشهای درمانی روانشناختی است. مشاوره با روان شناس به شما کمک میکند این مشکل را بهطور اساسی و دائمی برطرف کنید.
داپوکستین
داپوکستین یک SSRI کوتاهاثر و یکی از اولین داروهایی است که به عنوان قرص تاخیری مورد استفاده قرار گرفت. اثربخشی قرص داپوکستین حداقل یک ساعت پس از مصرف آن آغاز میشود.
مصرف این قرص اغلب بین یک تا سه ساعت پیش از رابطهی جنسی تجویز میشود.
سرترالین
مطالعات انجام شده بر این دارو نشان داده است که مصرف قرص سرترالین زمان انزال را بین یک تا 7.6 دقیقه به تأخیر میاندازد.[4]
اثربخشی سرترالین حدوداً چند هفته پس از شروع مصرف آن آغاز میشود. در اغلب مصرفکنندگان بهترین نتایج پس از چهار هفته شروع میشوند.
مهارکننده های فسفودی استراز ۵ (PDE5)
مطالعات نشان دادهاند که مهارکنندههای فسفودیاستراز 5 عملکرد مطلوبی به عنوان قرص تاخیری داشتهاند. این مطالعات بیشتر بر داروهای سیلدنافیل و تادافیل انجام شدهاند. برای تأیید اثربخشی قرص واردنافیل به مطالعات بیشتری نیاز است.[5]
کلومی پرامین
کلومی پرامین یک داروی ضدافسردگی سه حلقهای است و طبق مطالعات میتواند در تأخیر زمان انزال مؤثر باشد. البته این قرص در مردانی که به اختلال نعوظ دچارند اثرگذار نیست.

قرص تأخیری گیاهی
بسیاری از مردان برای مقابله با زود انزالی داروهای طبیعی را ترجیح میدهند و بازار نیز مملو از داروهای گوناگونی است که گفته میشود از مواد طبیعی ساخته شدهاند اما مانند قرص های تاخیری صنعتی عمل میکنند. متأسفانه بسیاری از این داروها فاقد سندیت علمی هستند و مقالات علمی معتبر اثربخشی آنها را تأیید نمیکند، یا پژوهشها در مورد اثربخشی آنها محدود است.
ضمن اینکه قرصهای گیاهی نیز میتوانند عوارض خاص خود را داشته باشند. ازاینروی توصیه میشود مصرف چنین داروهایی نیز زیر نظر پزشک باشد.
رایجترین قرص های گیاهی تأخیری عبارتاند از:
کیمیاگر
یکی از معروفترین داروهای گیاهی موجود در بازار کپسول تأخیری کیمیاگر است. مادهی مؤثره این دارو tamarindus indica است که نوعی تمبر هندی است. قرص کیمیاگر با کم کردن حساسیت آلت تناسلی باعث تأخیر انزال میشود. اثربخشی این ماده در پژوهشی مورد بررسی قرار گرفته است؛ اما به پژوهشهای بیشتری نیاز است.[6]
جنسینگ
یکی از مواد گیاهی که گفته میشود برای زودانزالی مفید است، جنسینگ است. این ماده با تأثیر بر هورمونهایی که در فرآیند نعوظ تأثیر میگذارند، از زود انزالی جلوگیری میکند؛ امّا تأیید اثرگذاری آن نیاز به آزمایشهای تکمیلی دارد.[7]
بر خلاف باور عمومی، گیاهان دارویی نیز میتوانند عوارض جانبی جدی ایجاد کنند. پیش از استفاده از این داروها با پزشک مشورت کرده و در مصرف آنها حد اعتدال را رعایت کنید.
اسانس لیبیمکس باریج
این دارو که حاوی اسانس گل سرخ است، در بهبود اختلالات جنسی تأثیر دارد[8]. این قرص میتواند با داروهای ضدافسردگی تداخل دارویی داشته باشد؛ بنابراین توصیه میشود تحت نظر پزشک مصرف شود.
پژوهشهایی دربارهی برخی از گیاهان دیگر نیز مانند علف هرز بز شاخدار[9] و ریشهی ماکا[10] انجام شده و بهنظر میرسد این گیاهان نیز اثر مثبتی بر عملکرد جنسی داشته باشند.
کلام آخر دکتر ساینا
در این مقاله به بهترین قرص های تاخیری پرداختیم؛ اما انتخاب قرص تاخیری برای هر فرد بستگی به شرایط وی و دلیل زودانزالی دارد. همچنین به یاد داشته باشید که تمامی داروهای زود انزالی، حتی داروهای گیاهی عوارض جانبی متعددی را ایجاد میکنند. دکتر ساینا به شما توصیه میکند پیش از مصرف هر نوع دارویی، با کمک پزشک علت مشکل خود را شناسایی کنید و با صلاحدید پزشک اقدام به درمان دارویی نمایید.
اگر نیاز به راهنمایی بیشتری دارید میتوانید از خدمات مشاوره آنلاین پزشکی دکتر ساینا کمک بگیرید. شما میتوانید همین حالا با یکی از بهترین پزشکان متخصص سلامت جنسی یا متخصص اورولوژی به انتخاب خودتان، تماس فوری متنی، صوتی یا ویدئویی برقرار کنید.
[1]Sexual problems: a study of the prevalence and need for health care in the general population
[2]The efficacy of fluoxetine in the treatment of premature ejaculation: a double-blind placebo controlled study
[3]Treatment of premature ejaculation with paroxetine hydrochloride
[4]Treatment of premature ejaculation with sertraline hydrochloride
[5] Phosphodiesterase 5 inhibitors in rapid ejaculation: potential use and possible mechanisms of action
[6]A Randomized Double-blind Placebo-controlled Trial to Assess the Effect of Tamarind seed in Premature Ejaculation
[7] Recent advances in the treatment of premature ejaculation
[8] Rosa damascena oil improves SSRI-induced sexual dysfunction in male patients suffering from major depressive disorders: results from a double-blind, randomized, and placebo-controlled clinical trial
[9] Erectogenic and Neurotrophic Effects of Icariin, a Purified Extract of Horny Goat Weed (Epimedium spp.) In Vitro and In Vivo
[10] Maca (L. meyenii) for improving sexual function: a systematic review