تاثیر پورن بر کودکان و نوجوانان؛ سخنی با والدین

0
تأیید شده توسط تیم پزشکی دکتر ساینا
تأیید شده توسط تیم پزشکی دکترساینا دریافت مشاوره آنلاین

نوجوانان به‌واسطه‌ی کنجکاوی‌های خاص سن خود ممکن است تمایل به تماشای فیلم‌های پورنوگرافی داشته باشند. لازم است والدین بدانند در این شرایط چه واکنشی باید داشته باشند. در این مقاله راجع به تاثیر پورن بر کودکان و نوجوانان توضیحاتی خواهیم داد.

چرا پورن در بین نوجوانان فراگیر شده است؟

تحقیقات نشان می دهند قرار گیری زود هنگام در معرض پورن، عواقبی برای کودک و نوجوان به دنبال دارد.

تحقیقات نشان می دهند آمار جستجو برای محتوا پورنوگرافی در کودکان و نوجوانان رو به افزایش است؛ بر اساس این آمار پسران در گروه سنی ۱۴ تا ۱۷ سال بیشترین جستجوی محتوای پورن، در افراد زیر ۱۸ سال را به خود اختصاص می دهند. اگر چه مبحث پورنوگرافی موضوع جدیدی نیست اما با حجم انبوه محتوای پورن که امروزه در دسترس است و با افزایش دستگاههای هوشمند مانند گوشی موبایل و تبلت و در دسترس بودن اینترنت، افراد بیشتری راحت تر و سریعتر و به صورت ناشناس می توانند به دنبال محتواهای پورن باشند. سهولت دسترسی به پورن آنلاین نیز در افزایش احتمال مواجهه کودکان با پورن نقش مهمی دارد.

تماشای پورن چه تاثیری بر کودکان و نوجوانان میگذارد؟

 با وجود دشواری هایی که در ارزیابی و اندازه گیری میزان قرار گیری کودکان در معرض پورنوگرافی وجود دارد، بیشتر تحقیقات بازنگرانه و شرکت کنندگان آن بزرگسالان و نوجوانان هستند.

نتایج پژوهش های در دسترس نشان می دهند تماشای پورن به صورت مکرر، می تواند عواقب زیر را در سلامت جنسی و روانی کودک و نوجوان به دنبال داشته باشد:

  • تقویت کلیشه ها و ذهنیتهای جنسیتی زیان آور
  • شکل گیری نگرش ناسالم و جنسی نسبت به زنان و رابطه جنسی
  • نادیده گرفتن خشونت علیه زنان

شواهدی وجود دارد که نشان می دهد، بین دفعات نگاه کردن پورن آنلاین و رفتار جنسی اجباری و به زور که مردان جوان بروز می دهند، ارتباط وجود دارد. پورنوگرافی در نوجوانان میتواند عادی سازی خشونت جنسی را به دنبال داشته و در برداشت غیر واقعی از رابطه جنسی و جنسیت نقش داشته باشد.

عوارض تماشای پورن در کودکان

دیدن پورن باعث به وجود آمدن درک اشتباه از هنجارهای جنسی می شود. نوجوانان و جوانانی که دائما این تصاویر را می بینند، احساس می کنند باید وارد رابطه های جنسی (مثل خشونت های جنسی و …) شوند.

همچنین مشاهده شده است که تماشای پورن با ارسال محتوای جنسی (به صورت تصویر یا متن) ارتباط دارد. دختران جوان زیادی در مراجعه به روان کاوان این مسئله را مطرح می کنند که برای به اشتراک گذاشتن تصاویری از بدن عریان خود به صورت آنلاین، تحت فشار یا زور قرار گرفته اند. برای مثال در یک نظرسنجی که در استرالیا صورت گرفت، مشخص شد ۵۱% از دختران ۱۵ تا ۱۹ ساله معتقد به چارچوب اخلاقی یا مذهبی، برای فرستادن تصاویر بدن عریان خود تحت فشار قرار گرفته اند.

یکی دیگر از مشکلات مرتبط با دیدن پورنوگرافی در کودکان و نوجوانان، چگونگی تاثیر پورن بر تصویر ذهنی است که فرد از خود و بدن خود دارد.

برخی از روانشناسان و متخصصان از وجود ارتباط بین پورنوگرافی و افزایش بروز رفتار جنسی مسئله ساز و سوء استفاده جنسی صحبت می کنند. اگر چه در این حوزه تحقیقات زیادی انجام نشده است و نمی توان به راحتی ارتباط علت و معلولی بین تماشای پورن و تخلفات جنسی در کودکان و نوجوانان مشاهده کرد.

فرزندم پورن میبیند چه کار کنم؟

در صورتی که متوجه شدید فرزندتان به پورن دسترسی دارد بسیار مهم است که با این قضیه به درستی رفتار کنید. نکات زیر برای حل این مشکل مفید هستند:

  • باید بدانید کودکان و نوجوانان در مورد مسائل جنسی کنجکاوی طبیعی دارند و به دنبال اطلاعاتی در مورد روابط جنسی هستند. بنابراین کودکان و نوجوانان باید آموزش هایی متناسب با سنشان در مورد رابطه جنسی صحیح ببینند. آموزش ها باید به گونه ای باشند که فرزندانمان به خود و جنس مخالف نگرشی فراتر از صرفا یک دستگاه جنسی، داشته باشند.
  • باید راجع به پیام هایی که فیلم های پورن به کودکان و نوجوانان القا می کنند، به خصوص در ارتباط به نقش های جنسیتی، با آن ها صحبت کنیم.
  • کودکان باید مهارت های استفاده از شبکه مجازی و اینترنت را بیاموزند تا بتوانند در مقابل خواسته های جنسی مطرح شده در شبکه های اجتماعی، داستانها و تصاویری که حاوی خشونت جنسی هستند و سایر پیام های جنسی ای که محتوا پورنوگرافی دارد، مقاومت کند.
  • در برخورد با این قضیه، والدین باید ذهنی باز داشته باشند و با کودکان و نوجوانان خود در مورد جنسیت، رابطه جنسی، ارتباط دوستی، محتوای جنسی و پورنوگرافی بحث های صادقانه، مفید و واقعی داشته باشند.
  • نوع ارتباط والدین با کودکان و نوجوانان باید به گونه ای باشد که فرزند شما نسبت به بدن خود احترام بگذارد و نسبت به رفتارهای جنسی ناسالم آگاهی داشته باشد.
  • کمک گرفتن از روانشناس یا مشاور خانواده در این راه می‌تواند بسیار مفید باشد.

برای دریافت مشاوره آنلاین یا تلفنی از طریق گزینه دریافت مشاوره اقدام کنید.

برای مشاوره بهتر میتوانید از لیست سوال های زیر استفاده کنید:

  • فرزندم به پورن دیدن اعتیاد پیدا کرده است با او چگونه رفتار کنم؟
  • چگونه با فرزندم راجع به پورن و مسائل جنسی صحبت کنم؟
  • از چه سنی می توانم با فرزندم راجع به پورن و مسائل جنسی صحبت کنم؟
  • و دیگر دغدغه هایی که این مقاله برای شما ایجاد کرده است
شاید بپسندید
نظر یا سوال خود را به اشتراک بگذارید