علائم تبخال تناسلی (هرپس تناسلی) + روش‌های درمان

2
تأیید شده توسط تیم پزشکی دکتر ساینا
تأیید شده توسط تیم پزشکی دکترساینا دریافت مشاوره آنلاین

تبخال تناسلی نوعی عفونت مقاربتی (STI) است که ممکن است آن را با نام‌هایی مثل هرپس تناسلی یا تاول تناسلی بشناسید. تبخال تناسلی از طریق تماس با مخاط مرطوب دستگاه تناسلی منتقل می‌شود. علائم تبخال تناسلی ممکن است که سال‌ها بروز نکند و شما یا زوجتان از ابتلای به آن بی‌خبر باشید.

علی‌رغم شایع بودن هرپس تناسلی، اطلاعات موثقی در فضای وب فارسی درباره آن وجود ندارد و گاهی با سایر بیماری‌های مقاربتی خلط مبحث می‌شود. دکتر ساینا در این مقاله به‌طور کامل به این بیماری می‌پردازد. این مقاله کاملا علمی بوده و به تایید متخصصان رسیده است. برای مطالعه بخش موردنظر خود می‌توانید بر تیتر آن در فهرست کلیک کنید. اگر در موبایل می‌خوانید تیتر را لمس کنید.

هرپس تناسلی یا تبخال تناسلی چیست؟

هرپس تناسلی یا تبخال تناسلی یک عفونت شایع جنسی است که توسط ویروس هرپس سیمپلکس (HSV) به‌ وجود می‌آید. تماس جنسی راه اصلی برای انتشار ویروس است. بعد از عفونت اولیه، ویروس به صورت خاموش و بدون علامت در بدن فرد باقی می‌ماند و می‌تواند بعد از چندین سال دوباره فعال شود.

علت تاول تناسلی

هنگامی که این ویروس از طریق پوست وارد بدن فرد می‌شود، شروع به حرکت در طول مسیرهای عصبی می‌کند و در آنجا غیرفعال باقی می‌ماند. این ویروس همچنین ممکن است برای مدت نامحدود در سیستم عصبی فرد قرار بگیرد؛ هرچند هر از گاهی این ویروس می‌تواند فعال شود. هنگامی که این اتفاق می‌افتد، ویروس در طول مسیر عصبی به سطح پوست برمی‌گردد.

هرپس تناسلی یا همان تبخال تناسلی با علائمی مانند درد، خارش و زخم در ناحیه تناسلی همراه است. اما گاهی نیز بدون هیچ علائم و نشانه‌ای از تبخال، دستگاه تناسلی فرد را درگیر می‌کند. در صورت آلودگی به هرپس تناسلی، حتی اگر هیچ زخم قابل‌مشاهده‌ای دیده نشود، فرد می‌تواند ناقل بیماری باشد.

هیچ درمان قطعی برای تبخال تناسلی وجود ندارد؛ اما استفاده از دارو می‌تواند علائم و خطر ابتلا به دیگران را تا حد زیادی کاهش دهد. همچنین استفاده از کاندوم، به جلوگیری از شیوع عفونت تبخال تناسلی کمک می‌کند. در تصویر زیر شکل ظاهری تبخال تناسلی را مشاهده می‌کنید.

 شکل ظاهری تبخال تناسلی در زنان

میزان شیوع هرپس تناسلی در جهان

طبق آمار سازمان بهداشت جهانی [۱]در سال ۲۰۱۶ حدود ۴۹۱.۵ میلیون نفر، یعنی چیزی معادل ۱۳.۲٪ از جمعیت جهان بین سنین ۱۵ تا ۴۹ سال به عفونت HSV_2 مبتلا شده‌اند. به طور معمول HSV-2 از طریق رابطه جنسی منتقل می‌شود و باعث ایجاد عفونت در ناحیه تناسلی یا مقعدی (هرپس مقعدی) می‌شود.

برای آشنایی با سایر بیماریهای مقاربتی کافی‌ست مقاله «لیست بیماری های مقاربتی» را مطاله کنید. دکتر ساینا در این مقاله به طور کامل به بررسی کامل انواع بیماری های مقاربتی پرداخته است.

علت تبخال تناسلي چیست؟ 

دو نوع ویروس هرپس سیمپلکس در ابتلا به تبخال تناسلی نقش دارند:

  • HSV-1  که باعث تبخال لب می‌شود.
  • HSV-2 که باعث تبخال دستگاه تناسلی می‌شود.

برای آشنایی با انواع ویروس هرپس کافی‌ست مقاله «هرپس سیمپلکس (HSV)؛ ویروس‌های پنهانکار و ماندگار در بدن!» را مطالعه کنید. بد نیست بدانید که ویروس‌ها از طریق غشاهای مخاطی وارد بدن می‌شوند. غشاهای مخاطی لایه‌های نازکی از بافت هستند که اطراف بینی، دهان و اندام تناسلی را پوشانده‌اند. هنگامی که ویروس‌ها به داخل بدن وارد می‌شوند، خود را به سلول‌ها می‌رسانند و سپس در سلول‌های عصبی لگن باقی می‌مانند. ویروس‌ها در این ناحیه به‌راحتی تکثیر شده یا با محیط خود سازگار می‌شوند، این نوع سازگاری و تکثیر ویروس‌ها، درمان تبخال تناسلی (تاول تناسلی) را دشوار می‌سازد. 

در ادامه با شایع‌ترین علائم تبخال تناسلی آشنا خواهید شد. درصورت مشاهده هر یک از علائم تبخال تناسلی می‌توانید در قدم اول به پزشک داخلی – عمومی، اورولوژیست یا دکتر زنان مراجعه کنید. پزشک بعد از بررسی علائم در صورت نیاز شما را به پزشک متخصص بیماری‌های عفونی ارجاع خواهد داد.

دریافت مشاوره آنلاین پزشکی از بهترین متخصص

آشنایی با علائم تبخال تناسلی 

بیشتر افراد آلوده به هرپس تناسلي از ابتلا به این بیماری آگاهی ندارند، زیرا هیچ علائم و نشانه‌ای مشاهده نمی‌کنند یا علائم و نشانه‌های آن‌ها بسیار خفیف است. ۲ تا ۱۲ روز پس از قرار گرفتن در معرض ویروس هرپس تناسلی، علائم ممکن است ظاهر شوند.

علائم تبخال تناسلی ممکن است شامل موارد زیر باشند:

  • درد یا خارش، تا زمانی که عفونت برطرف نشود؛ فرد ممکن است در ناحیه تناسلی خود احساس درد، خارش و حساس شدن نماید.
  • برجستگی‌های کوچک قرمز یا تاول‌های ریز سفید؛ این نوع برجستگی‌ها ممکن است چند روز تا چند هفته پس از عفونت ظاهر شوند.
  • در تبخال تناسلی، زخم، پارگی و شکاف تاول‌ها ممکن است با خونریزی و ترشح همراه باشد. این نوع زخم‌ها ممکن است باعث دردناک شدن دفع ادرار نیز شوند.
  • دلمه یا ضایعات پوستی؛ پس از بهبود زخم، پوست حالت پوسته‌پوسته پیدا می‌کند.
  • در آغاز ابتلا به تبخال تناسلی؛ ممکن است فرد علائم و نشانه‌هایی مانند آنفولانزا، تورم غدد لنفاوی در کشاله ران، سردرد، درد عضلانی و تب را نیز تجربه کند.

علائم تبخال تناسلی در زنان و مردان

شایع‌ترین علامت تبخال تناسلی زنان و مردان وجود زخم است. این زخم‌ها درست در محلی که عفونت به بدن وارد می‌شود به وجود می‌آیند. تماس با زخم، مالش یا خاراندن آن می‌تواند باعث گسترش عفونت به قسمت‌های دیگر بدن، مانند چشم‌ها شود. نشانه‌های زخم را می‌توان در قسمت‌های مختلف بدن مشاهده کرد. از جمله می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • باسن و ران
  • مقعد
  • دهان
  • مجرای ادرار (لوله ای که باعث تخلیه ادرار از مثانه به خارج می‌شود)
شکل ظاهری تبخال تناسلی

تبخال تناسلی در زنان

علائم تبخال تناسلی زنان می‌تواند در قسمت‌های زیر نیز مشاهده شود:

  • ناحیه واژن
  • دستگاه تناسلی خارجی
  • دهانه رحم
تبخال تناسلی مردان

تبخال تناسلی مردان

علائم تبخال تناسلی مردان می‌تواند در قسمت‌های زیر نیز مشاهده شود:

  • آلت تناسلی مرد
  • کیسه بیضه

هرپس تناسلی یا همان تبخال تناسلی نمی‌تواند برای مدت طولانی بر روی سطوح باقی بماند، پس امکان انتقال از طریق توالت فرنگی یا وان حمام وجود ندارد.

راه‌های انتقال انواع تبخال تناسلی

  • HSV-1 معمولاً از طریق بوسیدن و تماس مستقیم با لب فرد مبتلا منتقل می‌شود. HSV-1 همچنین می‌تواند در حین رابطه دهانی از دهان به دستگاه تناسلی وارد شود. اگر این اتفاق بیفتد، ویروس می‌تواند به تبخال تناسلی تبدیل شود.
  • HSV-2 اغلب از طریق رابطه جنسی واژینال و سکس مقعدی منتقل می‌شود. اما همانطور که HSV-1 می‌تواند دستگاه تناسلی را آلوده کرده و باعث تبخال دستگاه تناسلی شود، HSV-2 نیز می‌تواند از دستگاه تناسلی فرد مبتلا به دهان فرد دیگر منتقل شود (در سکس دهانی) و در نهایت باعث تبخال دهانی شود.
  • HSV-2 نمی‌تواند برای مدت طولانی بر روی سطوح زنده بماند، بنابراین خطر انتقال و آلوده شدن به هرپس تناسلی از طریق صندلی توالت یا وان آب گرم وجود ندارد.

چه کسانی در معرض تبخال تناسلی قرار دارند؟

تبخال تناسلی در زنان بیشتر از مردان مشاهده می‌شود؛ اما این عفونت به‌راحتی از مردان به زنان منتقل می‌گردد. این خطر در بین نوجوانان و بزرگسالان، که بیشتر در معرض رابطه جنسی پرخطر هستند، دیده می‌شود. بیشترین ریسک ابتلا به هرپس تناسلی (تبخال تناسلی) ناشی از تعدد شرکای جنسی در طول زندگی فرد است.

تصاویر تبخال تناسلی

سایر مواردی که خطر ابتلا به تبخال تناسلی را افزایش می‌دهد

دیگر مواردی که ممکن است خطر ابتلا به تبخال تناسلی (تاول تناسلی) را افزایش دهد، شامل موارد زیر است:

  • رابطه جنسی با شخصی که رابطه جنسی پرخطر دارد
  • تغییرات زیاد یا مکرر شرکای جنسی
  • استفاده نکردن از کاندوم‌های مردانه یا زنانه یا استفاده نادرست از آن
  • عفونت‌های مقاربتی قبلی  (STI)
  • عفونت اچ آی وی یا سایر مشکلات سلامتی که مقاومت بدن برای مبارزه با عفونت را کاهش می‌دهند.
  • رابطه جنسی در سنین پایین

تبخال تناسلی به‌راحتی تشخیص داده نمی‌شود. از آنجا که اکثر مردم نمی‌دانند که آیا به این ویروس آلوده هستند یا خیر، بنابراین ممکن است ویروس هرپس تناسلی بدون اطلاع آن‌ها به فرد دیگر منتقل شود.

حتما بخوانید : لیست کامل بیماری‌های مقاربتی

عوارض و خطرات تبخال تناسلی

در حال حاضر هیچ درمان قطعی برای تبخال تناسلی وجود ندارد. این عفونت‌ها‌ می‌توانند خفیف و بدون عارضه باشند. اگرچه نوع خفیف آن هم می‌تواند مشکلاتی را به ‌همراه داشته باشد عوارض جزئی تبخال دستگاه تناسلی شامل التهاب در اطراف مثانه و ناحیه راست روده است که می‌تواند منجر به تورم و درد شود. اگر تورم از تخلیه مثانه جلوگیری کند، ممکن است برای تخلیه ادرار به کاتتر (سوند ادراری) نیاز باشد. سایر عوارض تبخال تناسلی در زیر آورده شده است:

  • احتباس ادراری (به ویژه در زنان)
  • مننژیت آسپتیک (نوع عود کننده)
  • تبخال
  • انسفالیت
  • هپاتیت
  • عفونت نوزادی
  • بیماری التهابی لگن
  • پنومونی (عفونت ریه)

داشتن تبخال تناسلی خطر ابتلا به سایر بیماری‌های مقاربتی را نیز افزایش می‌دهد. تاول‌ها می‌توانند باعث شکنندگی و آسیب پوست شده و ورود برخی از میکروب‌ها به بدن را آسان‌تر کنند.

تشخیص تبخال تناسلی

تبخال تناسلی براساس سابقه پزشکی فرد، علائم و نشانه‌های او و نتایج آزمایشات تشخیص داده می‌شود. تشخیص تبخال تناسلی از سایر بیماری‌های مقاربتی، به‌ویژه بیماری‌هایی که موجب زخم‌های دستگاه تناسلی می‌شوند، مانند سیفلیس و شانکروئید، بسیار مهم است.

آزمایش‌های تشخیصی برای

چندین آزمایش تشخیصی برای تشخیص تبخال دستگاه تناسلی مورد استفاده‌ قرار می‌گیرند. این آزمایش‌ها معمولاً می‌توانند عفونت را تأیید کرده و مشخص کنند که کدام ویروس HSV-1 یا HSV-2 مسئول عفونت است. انتخاب نوع آزمایش به علائم بیمار و نوع تاول او در زمان مراجعه به پزشک بستگی دارد. آزمایش و کشت مبتنی بر واکنش زنجیره‌ای پلیمراز  (PCR)، مهم‌ترین و اصلی‌ترین آزمایش‌ها برای تشخیص نوع زخم و عفونت بیمار هستند.

آزمایش تبخال تناسلی آ

تست واکنش زنجیره‌ای پلیمراز (PCR) 

تست زنجیره‌ای پلیمراز (PCR) یک آزمایش بسیار حساس و دقیق برای شناسایی ویروس هرپس تناسلی در سلول‌ها، ترشحات دستگاه ادراری و دستگاه تناسلی است. PCR از دقت بیشتری نسبت به تست کشت برخوردار است، اما به دلیل هزینه بالای آن همیشه مورد استفاده قرار نمی‌گیرد.

آزمایش کشت

آزمایش کشت تعیین می‌کند که آیا ویروس هرپس سیمپلکس در تاول یا زخم وجود دارد یا خیر؟ با این حال، این آزمایش، ویروس تبخال را فقط در ۵۰ درصد از افراد مبتلا به زخم دستگاه تناسلی تشخیص می‌دهد. این آزمایش ویروس جدید را بلافاصله بعد از باز شدن زخم تشخیص می‌دهد و دقت کمتری در تشخیص ویروس قدیمی‌تر و بهبودیافته دارد. بنابراین، مهم است که ۴۸ ساعت پس از اولین علائم، به پزشک متخصص مراجعه کنید.

این آزمایش همچنین در افرادی که به تازگی تبخال تناسلی را تجربه می‌کنند، نسبت به کسانی که درگیر یک دوره مکرر از بیماری هستند به طور دقیق‌تری عمل می‌کند.

درمان قطعي تبخال تناسلي

وقتی فرد در مراجعه به پزشک زخم قابل مشاهده‌ای ندارد؛ اما سابقه زخم دستگاه تناسلی یا معقد دارد از آزمایش خون برای تشخیص تبخال تناسلی استفاده می‌شود. همچنین ممکن است برای افرادی که در گذشته در معرض ویروس تبخال بوده‌اند، آزمایش خون تجویز شود. با این حال، غربالگری معمول ویروس هرپس سیمپلکس -۱ یا ۲ (HSV-1) یا (۲HSV-) در بزرگسالان بدون علامت توصیه نمی‌شود.

تشخیص تبخال تناسلی به کمک آزمایش خون

آزمایش خون می‌تواند از طریق آنتی بادی‌ها (پروتئین‌هایی که در بدن برای پاسخ به یک عامل خارجی تولید می‌شوند) نوع تبخال تناسلی را تشخیص دهد. اگر جواب آزمایش برای این آنتی بادی‌ها مثبت باشد، نشان دهنده این است که فرد مدتی است که به این ویروس آلوده شده است. اگرچه معمولاً نمی‌توان زمان دقیق ابتلا به هرپس تناسلی یا نحوه انتقال را تشخیص داد.

علت تبخال تناسلي

نتایج آزمایش آنتی بادی ممکن است در اوایل زمان ابتلا به عفونت منفی باشند، زیرا تشکیل آنتی بادی چند هفته طول می‌کشد. اگر فردی سابقه تبخال تناسلی داشته باشد و دیگری این سابقه را نداشته باشد، باید برای زوجین آزمایش خون تجویز شود تا از ابتلا یا عدم ابتلا آن‌ها اطمینان حاصل اگر شریک زندگی فرد، مبتلا به ویروس نشده باشد، مهم است که در مورد راه‌های جلوگیری و پیشگیری از انتقال ویروس به آن‌ها توضیحات لازم داده شود.

تبخال تناسلی و رابطه جنسی

آیا فرد مبتلا به ویروس هرپس تناسلی می‌تواند رابطه جنسی برقرار کند؟ جواب مثبت است. فرد مبتلا به HSV-1 و HSV-2 می‌تواند رابطه جنسی داشته باشد.

با این حال، اگر در مرحله‌ی فعال تبخال تناسلی هستید (ویروس فعال) باید از برقراری تماس نزدیک خودداری کنید. این کار خطر انتقال ویروسبه شریک زندگی‌تان را کاهش می‌دهد. به عنوان مثال، اگر شما دچار سرماخوردگی هستید باید از بوسیدن همسرتان یا انجام رابطه جنسی دهانی خودداری کنید.

عکس تبخال تناسلی زنانه

از طرفی اگر شیوع بیماری در دستگاه تناسلی باشد، باید از انجام فعالیت‌های جنسی در این ناحیه خودداری کرد. اگرچه ویروس در صورت عدم بروز علائم قابلیت انتقال کمتری دارد اما رابطه جنسی محافظت‌شده با کاندوم یا روش‌های پیشگیری دیگر، می‌توانند به کاهش خطر انتقال تبخال تناسلی (تاول تناسلی) کمک کنند.

تبخال تناسلی در سه ماهه اول بارداری

عفونت قبل یا ابتدای بارداری

زنانی که قبل از بارداری یا در سه ماه اول بارداری به تبخال تناسلی آلوده می‌شوند، به‌ندرت می‌توانند ویروس هرپس تناسلی را به کودک منتقل کنند. در یک مطالعه بزرگ نشان داده شد که از هر ۱۰۰ نوزاد، ۱ نوزاد ممکن است در هنگام زایمان آلوده شود[۲]

تبخال تناسلی در بارداری

زنان بارداری که تبخال دستگاه تناسلی دارند، باید در این مورد با پزشک خود صحبت کنند. اگر فرد در مورد ابتلای خود به تبخال تناسلی (تاول تناسلی) شک دارد، باید پوست از نظر علائم شیوع، کمی قبل از زایمان بررسی شود.

همچنین در صورت وجود علائم اولیه شیوع بیماری مانند گزگز در ناحیه تناسلی، قبل از زمان تولد باید به پزشک خود اطلاع دهید. اگر هیچ نشانه‌ای از شیوع وجود نداشته باشد، فرد می‌تواند به‌طور طبیعی زایمان کند. در صورت وجود علائم تبخال تناسلی، معمولاً توصیه می‌شود که زایمان از طریق سزارین انجام شود. این امر خطر ابتلا نوزاد را تا حد زیادی کاهش می‌دهد.

احتمال انقال تبخال تناسلی از مادر به نوزاد چقدر است؟

تخمین زده می‌شود که از هر ۱۰۰ زن بارداری که مبتلا به تبخال دستگاه تناسلی هستند، حدود ۱۳ نفر از آن‌ها می‌توانند ویروس هرپس تناسلی را پس از تولد به نوزاد خود انتقال دهند. البته با درمان پیشگیرانه از طریق داروهای ضدویروسی که باید از هفته ۳۵ بارداری تا زمان تولد روزانه مصرف شود، می‌توان خطر این انتقال را کاهش داد.

پیگیری روش‌های پیشگیری و درمان تبخال تناسلی، احتمال زایمان طبیعی را افزایش می‌دهد. تحقیقات نشان داده است [۲] که میزان عمل سزارین در خانم‌های بارداری که درمان‌های ضد ویروسی را دریافت نکرده‌اند در مقایسه با کسانی که درمان پیشگیرانه داشته‌اند بیشتر بوده است.

تبخال تناسلی در سه‌ماهه آخر بارداری

عفونت در سه ماهه آخر بارداری

اگر زنان در سه ماه آخر بارداری به ویروس تبخال تناسلی آلوده شوند، از هر ۱۰۰ نوزاد ممکن است، حدود ۳۰ تا ۵۰  نوزاد به تبخال تناسلی مبتلا شوند.[۲] برای محافظت از کودک، زایمان سزارین برای زنانی که در سه ماهه‌ی آخر بارداری به تبخال دستگاه تناسلی مبتلا شدند توصیه می‌شود. بهتر است برای درمان تبخال تناسلی در دوران بارداری علاوه بر دکتر زنان، با پزشک متخصص بیماری‎های عفونی نیز مشورت نمایید.

همچنین برای جلوگیری از عفونت در سه ماه آخر بارداری، بهتر است از رابطه جنسی با افرادی که تبخال تناسلی دارند (یا می‌توانند داشته باشند) خودداری کرد. این موضوع در مورد رابطه دهانی با افرادی که مبتلا به تبخال هستند نیز صدق می‌کند.

درمان تاول تناسلی

هیچ درمان قطعی برای تبخال تناسلی وجود ندارد. درمان با داروهای ضد ویروسی می‌تواند به افرادی که از ابتلا به تبخال تناسلی رنج می‌برند کمک کند تا مدت بیشتری علائم خود را کنترل نمایند. این داروها همچنین می‌توانند شدت و مدت زمان علائم را کاهش دهند. دارو درمانی روش مناسبی برای درمان تبخال تناسلی نیست؛ اما می‌تواند زندگی با تبخال تناسلی (تاول تناسلی) را آسان‌تر کند.

درمان قطعي تبخال تناسلي

اگر فرد در همان روزهای اولیه ابتلا به هرپس تناسلی یا همان تبخال دستگاه تناسلی علائمی مانند زخم داشته باشد، معمولاً پزشک یک دوره درمان اولیه ضد ویروسی مختصر (۷ تا ۱۰ روز) برای تسکین یا جلوگیری از بدتر شدن علائم توصیه می‌کند. اگر در این مدت زخم‌ها خوب نشوند پزشک ممکن است، مدت مصرف داروها را بیشتر کند.

در حالت کلی دو گزینه برای درمان‌ تبخال تناسلی وجود دارد:

درمان به روش متناوب 

 پزشک ممکن است داروی ضد ویروسی برای شما تجویز کند تا در صورت بروز قرمزی و گرگرفتگی تاول‌ها، آن‌ها را استعمال نمایید. این روش «درمان متناوب» نامیده می‌شود. به محض مشاهده زخم یا احساس شیوع تاول‌ها می‌توانید قرص‌ها را به مدت دو تا پنج روز مصرف کنید. زخم‌ها به خودی خود بهبود می‌یابند و از بین می‌روند؛ اما مصرف داروها می‌تواند علائم را کمتر کرده و آن‌ها را سریع‌تر از بین ببرد.

درمان قطعی تبخال تناسلی در جهان

درمان به روش سرکوبگرانه

اگر اغلب از شیوع ویروس هرپس تناسلی رنج می‌برید، ممکن است مجبور شوید که به صورت روزانه از داروهای ضد ویروس استفاده کنید. پزشکان این روش درمان را سرکوبگرانه می‌نامند. برای فردی که سالانه بیش از شش بار به این بیماری مبتلا می‌شود، درمان سرکوبگرانه می‌تواند تعداد شیوع به این نوع ویروس‌ را ۷۰ تا ۸۰ درصد کاهش دهد. بسیاری از افرادی که روزانه داروهای ضد ویروسی مصرف می‌کنند، کمتر از شیوع بیماری خود رنج می‌برند.

روش‌هایی برای مدیریت علائم

شما می‌توانید علائم تبخال تناسلی را با استفاده از راه‌های زیر تسکین دهید:

  • تمیز نگه داشتن ناحیه‌ی تبخال تناسلی با استفاده از آب خالص یا آب نمک برای جلوگیری از آلوده شدن تاول یا زخم و کمک به بهبود سریع‌تر آن
  • استفاده از یک قطعه یخ بر روی زخم تبخال به منظور کاهش درد و تسریع روند بهبود آن
  • استفاده از کرم‌های خاص و وازلین برای کاهش درد هنگام ادرار
  • اجتناب از پوشیدن لباس‌های تنگ
  • پرهیز از لمس یا مالیدن تاول‌ها (این کار علاوه بر تحریک تبخال، می‌تواند آن را به مناطق دیگری از پوست نیز منتقل کند.)
  • اگر پزشک در طول درمان تبخال تناسلی شما را ملزم به مصرف کرم خاصی کرده است، کافیست آن را به‌آرامی روی تبخال بمالید. مراقب باشید کرم به سایر قسمت‌های پوستتان برخورد نکند.
حتما بخوانید : ۹ روش برای درمان خانگی تبخال تناسلی
تشخیص تبخال تناسلی در زنان

کلام آخر دکتر ساینا

همان‌طور که اشاره کردیم هرپس یا تبخال تناسلی یک عفونت شایع جنسی است که توسط ویروس هرپس سیمپلکس (HSV) به وجود می‌آید. به یاد داشته باشید که رابطه جنسی محافظت‌نشده مهمترین عاملی است که خطر ابتلا به هرپس و سایر بیماری‌های منتقله از راه جنسی را افزایش می‌دهد. ممکن است علائم هرپس تناسلی پنهان باشد. پس اگر از ابتلای خود به تبخال تناسلی شک دارید بهتر است به پزشک متخصص مراجعه کنید تا درصورت نیاز آزمایش غربالگری انجام دهید.

 مطمئناً ابتلا به هرپس تناسلی به‌معنای پایان یافتن زندگی جنسی و زناشویی یا مادر شدن شما نیست. با داشتن اطلاعات درست و برنامه‌ریزی، می‌توانید مانع انتقال تبخال تناسلی به شریک زندگی خود یا قدم‌نورسیده‌تان شوید. توصیه همیشگی دکتر ساینا به زوجین این است که برای کاهش خطر ابتلا به بیماری‌های آمیزشی، همواره تحت نظر یک پزشک قابل‌اعتماد باشید تا با راهنمایی‌های تخصصی، بتوانید عوارض و مشکلات بیماری خود را مدیریت کنید.

سوالات متداول

جدول خلاصه‌ی مشخصات بیماری

شاید بپسندید
2 دیدگاه‌ها
  1. نسرین

    من تبخال تناسلی زدم دکتررفتم دارو داده الان ۴روز میگذده ولی درد زیاد دارم دوروزه پادرد کردم اینقدر سوزش و درد دارم لیدوکائین میزنم یکم آروم بشه ضرر نداره

    1. تیم محتوای دکترساینا

      سلام. حتماً دوباره با پزشکتون صحبت کنید و علائمتون رو بهش بگید. ممکنه نیاز به تغییر نوع یا دوز دارو باشه.

نظر یا سوال خود را به اشتراک بگذارید

مجله سلامت دکترساینا


دکترساینا