کینین Quinine

0
تأیید شده توسط تیم پزشکی دکتر ساینا
تأیید شده توسط تیم پزشکی دکترساینا دریافت مشاوره آنلاین

درمان مالاریای پلاسمودیوم فالسیپاروم مقاوم به کلروکین
بابزیوز

اشکال دارویی کینین Quinine

Inj : 250 mg/l
Tab:200 mgAs sulfate
( Tab : 100,250 mg (AS hcl

مصرف در دوران حاملگی کینین Quinine

X – مطالعات کافی درباره مصرف داروی این گروه در حیوانات یا انسان بیانگر ایجاد ناهنجاریهای حنینی بوده است. یا عوارض جانبی گزارش شده موید ایجاد خطرات در جنین است. به دلیل این خطرات به طور واضح , مصرف این داروها در دوران حاملگی ممنوع است

مکانیزم اثر کینین Quinine

کینین داروی ضد مالاریایست که مکانیسم اثر آن به خوبی مشخص نیست اما احتمالا از طریق مداخله در سنتز اسیدهای نوکلویک یا عملکرد لیزوزوم های انگل مالاریا عمل می کند. کینین همچنین دارای خواص خفیف ضد دردی و ضد تبی است. کینین به سرعت و تقریبا به طور کامل از دستگاه گوارش جذب می شود و اوج غلظت پلاسمایی آن در حدود ۱ تا ۳ ساعت پس از تجویز آن از راه خوراکی حاصل می شود. میزان اتصال کینتین به پروتئین های پلاسما در افراد سالم حدود ۷۰ درصد و در مبتلایان به مالاریا ۹۰ درصد یا بیشتر است. کینین به طور گسترده ای در سرتاسر بدن توزیع می شود. غلظت های حاصله از این دارو در مایع مغزی نخاعی بیماران مبتلا به مالاریای مغزی در حدود ۲ تا ۷ درصد غلظت پلاسمایی آن است. کینین به طور گسترده ای در کبد متابولیزه شده وبیشتر از طریق ادرار به سرعت دفع می شود . همچنین مقادیر کمی از کینین در صفرا و بزاق ظاهر می شود. نیمه عمر این دارو در افراد سالم حدود ۱۱ ساعت است اما ممکن است در مبتلایان به مالاریا طولانی تر باشد. اسیدی بودن ادرار دفع این دارو را افزایش می دهد. کینین از سد جفتی عبور می کند و در شیر توزیع می شود

تداخلات مهم کینین Quinine

موارد منع مصرف کینین Quinine

موارد منع مصرف: در افرادی که دچار وزوز گوش، نوریت اپتیک، میاستنی گراویس یا کمبود G6PD هستند، مصرف کینین ممنوع است. در حاملگی نباید تجویز شود.
در افرادی که مبتلا به آریتمی قلبی هستند، مصرف کینین باید با احتیاط صورت گیرد. کسانی که سابقه ابتلا به تب آب سیاه (ناشی از پلاسمودیوم فالسیپاروم) و یا سابقه پوپورای ترومبوسیتونیک رادارند باید با احتیاط فراوان از کینین استفاده کنند.

مصرف کینین Quinine در دوران شیردهی

مصرف کینین در دوران بارداری می تواند با عوارض وآثار جانبی مهمی برروی جنین همراه باشد. از جمله این عوارض می توان به احتمال مرگ جنین، کری ناشی از هیپوپلازی عصب شنوایی مالفورماسیون های اندامی و اختلالات بینایی اشاره کرد. نظر به خطرات این دارو در دوران بارداری، مصرف آن جهت درمان خانم بارداری توصیه نمی شود. در رابطه با مصرف کینین در دوران شیردهی با توجه به اینکه این دارو چنانچه به وسیه مادری مصرف شود می تواند در شیر وی حضور یابد، بنابراین استفاده از آن برای درمان شیرده باید با احتیاط صورت پذیرد.

شاید بپسندید
نظر یا سوال خود را به اشتراک بگذارید