توبرامایسین Tobramycin Sulfate

0
تأیید شده توسط تیم پزشکی دکتر ساینا
تأیید شده توسط تیم پزشکی دکترساینا دریافت مشاوره آنلاین

دوزاژ عمومی در عفونت های باکتریال گرم منفی از جمله درمان Cystic Fibrosis

اشکال دارویی توبرامایسین Tobramycin Sulfate

Inj : 10 , 40 mg/ml , 2 ml
Inj : 50 mg/ml,1.5 ml

مصرف در دوران حاملگی توبرامایسین Tobramycin Sulfate

D – مطالعات کافی درباره مصرف داروی این گروه شواهدی مبنی بر وجود خطر برای جنین انسان وجود دارد ولی در بعضی از موارد منافع دارو ممکن است استفاده از آن را اجتناب ناپذیر نماید. و در مقابل منافع دارو خطرات احتمالی دارو را باید پذیرفت

مکانیزم اثر توبرامایسین Tobramycin Sulfate

مکانیسم اثر: توبرامایسین مشابه جنتامایسین است . به تک نگار Gentamicin مراجعه شود.
خصوصیات فارماکوکینتیکی توبرامایسین مانند جنتامایسین است. اوج غلظت پلاسمایی این دارو ۳۰ تا ۹۰ دقیقه پس از تجویز یک میلی گرم از آن به ازای هر کیلوگرم وزن بدن در حدود ۴ میکروگرم در میلی لیتر است. تجویز دوزهای معمول این دارو از طریق تزریق آهسته وریدی، ممکن است باعث رسیدن غلظت های پلاسمایی آن به کمی بیش از ۱۲ میکروگرم در میلی لیتر شود.
نیمه عمر این دارو در حدود ۲ تا ۳ ساعت گزارش شده است.

تداخلات مهم توبرامایسین Tobramycin Sulfate

موارد منع مصرف توبرامایسین Tobramycin Sulfate

به تک نگار Gentamicin مراجعه شود

عوارض جانبی توبرامایسین Tobramycin Sulfate

در رابطه با شایع ترین، مهم ترین و سایر عوارض ناشی از مصرف توبرامایسین به تک نگار Gentamicin مراجعه شود. در اینجا تنها ذکر این مطلب حائز اهمیت است که برخی از مطالعات نشانگر این موضوع بوده است که آثار سمی ناشی از مصرف این دارو بر روی کلیه نسبت به سایر آمینوگلیکوزید ها کمتر بوده است.

مصرف توبرامایسین Tobramycin Sulfate در دوران شیردهی

مصرف توبرامایسین در دوران حاملگی می تواند با صدمات و عوارض جانبی برروی جنین همراه باشد و مصرف آن در بارداری مجاز نیست، مگر آنکه بیمار دارای بیماری عفونی مهمی باشد. در این صورت باید در ابتدا به فکر یک جایگزین مناسب برای این دارو بود، به گونه ای که این داروی جایگزین برروی جنین عوارضی به همراه نداشته باشد. در غیر این صورت، باید مصرف این دارو با احتیاط زیاد انجام شود و مادر جنین وی از جهت بروز عوارض جانبی تحت نظر باشند. به عبارت دیگر مصرف این دارو در طی دوران حاملگی، تنها در صورتی که اثبات شود بیماری فرد دارای عوارض بیشتر از عوارض خوددارا بوده و کشنده است، مجاز است. به علت اینکه هنوز دقیقا میزانی از این دارو که در شیر حضور می یابد معلوم نیست و ممکن است از فردی به فرد دیگر متفاوت باشد بنابراین در صورتی که نیاز به استفاده از این دارو در خانم شیرده وجود داشته باشد، باید در طی استفاده از این دارو مادران از شیردادن به شیرخوار خود اجتناب کند.

اشکال دارویی توبرامایسین Tobramycin Sulfate

نبول استنشاقی برامیتوب ۷۵میلی گرم/میلی لیتر ۴میلی لیتر
BRAMITOB Nebulisation 75 mg/ml,4 ml

شاید بپسندید
نظر یا سوال خود را به اشتراک بگذارید

مجله سلامت دکترساینا


دکترساینا