
از کجا متوجه علائم یائسگی در بدنم بشوم؟

یائسگی یکشبه اتفاق نمیافتد و شما حتماً قبل از آن، علائمی را مشاهده خواهید کرد. ممکن است سؤال کنید که چگونه از رخداد این تغییر بزرگ مطلع شوم؟ علائم یائسگی چیست؟ از نظر علمی اگر شما ۱۲ماه پریود نشدهاید، به دوران یائسگی خود رسیدهاید. این دوره، یک مرحلهی عادی زندگی است که از چهلسالگی به بعد میتواند رخ دهد. دلیل این که برخی افراد در دوران یائسگی علائم گستردهای از خود نشان میدهند، این است که استروژن در بسیاری از قسمتهای بدن مورد استفاده قرار میگیرد. زمانی که سطح این هورمون در بدن کم میشود، علائم مختلفی ایجاد خواهد شد.
در ادامه این مطلب از مجله سلامت دکتر ساینا با علائم و نشانههای یائسگی بیشتر آشنا خواهید شد.
برای مطالعه بخش موردنظر خود میتوانید بر تیتر آن در فهرست کلیک کنید. اگر در موبایل میخوانید، تیتر را لمس کنید.
علائم یائسگی در همه افراد یکسان نیست
نوع، مدت و شدت علائم یائسگی در افراد مختلف متفاوت است. برخی همهی علائم را تجربه میکنند و برخی دیگر تقریباً هیچ علایمی ندارند. علائم در برخی افراد میتواند فقط چند ماه طول بکشد، در حالی که در برخی دیگر برای سالها ادامه مییابد. علائم یائسگی در برخی از خانمها به هیچ وجه نیازی به درمان ندارد یا با تغییرات ساده در سبک زندگی (مانند اجتناب از مصرف کافئین یا به همراه داشتن خنککنندههای دستی برای استفاده در هنگام گرگرفتگی)، به راحتی قابل درمان است. اما این علائم در برخی دیگر میتواند مشکلساز شود و نیاز به درمانهایی چون جایگزینی هورمونی دارد. در چنین شرایطی مراجعه به پزشک متخصص زنان بهترین راه برای شروع درمان است. متخصصان سامانه پزشکی دکتر ساینا در کنار شما هستند تا بتوانید علائم یائسگی را کاهش دهید و این دوران را بدون مشکل سپری کنید. برای شروع مشاوره آنلاین یا تلفنی کافیست برروی لینک زیر کلیک کنید.

تغییرات پریود در یائسگی
ایجاد تغییر در دوره پریود شما احتمالاً اولین نشانهای است که در دوران یائسگی با آن روبرو خواهید شد. پریود شما ممکن است دیگر مثل قبل منظم نباشد. مدت آن میتواند کوتاهتر یا طولانیتر از قبل شود و یا میزان خونریزی کاهش یا افزایش یابد. این تغییرات عادی هستند؛ اما برای این که مطمئن شوید مشکلی سلامتی شما را تهدید نمیکند، در موارد زیر بهتر است به دکتر مراجعه کنید:
- فاصلهی دو پریود متوالی شما بسیار کوتاه شده است.
- خونریزی به شدت سنگینی دارید.
- لکهبینی دارید.
- پریود شما بیشتر از یک هفته به طول میانجامد.
- بعد از گذشت یک سال، پریود شما مجدداً از سر گرفته شده است.
گرگرفتگی در یائسگی
اغلب خانمها گرگرفتگی در یائسگی را تجربه میکنند. در اکثر آنها، این علامت تا چند سال پس از یائسگی ادامه مییابد. گرگرفتگی معمولا به دلیل تغییر در سطح هورمون استروژن است و به معنای احساس گرمای ناگهانی در قسمت فوقانی و تمام بدن شماست.
ممکن است لکههایی قرمز روی سینه، کمر و بازوهایتان ظاهر شود. گرگرفتگی میتواند بسیار ملایم باشد یا به حدی قوی باشد که شما را از خواب بیدار کند. اکثر گرگرفتگیها از ۳۰ ثانیه تا ۱۰دقیقه طول میکشد.
تغییراتی در واژن و مثانه در یائسگی
طی یائسگی احتمالاً واژن شما خشک شده و در هنگام مقاربت جنسی درد میگیرد. بعضی از خانمها نیز ممکن است به سختی ادرار خود را کنترل کنند و دچار بیاختیاری ادرار شوند.
اختلالات خواب در یائسگی
در دورهی یائسگی بعضی از خانمها با اختلالات خواب مواجه میشوند. به این ترتیب که به آسانی به خواب نمیروند یا خیلی زود از خواب میپرند. در مواردی، تعریق شبانه ممکن است شما را از خواب بیدار کند. احتمالاً اگر در میانهی شب از خواب بپرید، دوباره به سختی به خواب خواهید رفت.
تغییر در میل جنسی در یائسگی
احتمالاً با ورود به دوران یائسگی حس خواهید کرد که تمایلات جنسیتان دچار تغییر و تحول شده است. ممکن است شما تمایلی به رابطهی جنسی نداشته باشید یا اینکه برعکس، تمایلاتان چند برابر شده باشد.
تغییرات خلق و خو در یائسگی
در دوران یائسگی ممکن است عبوس و بد خلق و حتی بسیار حساس و زود رنج شوید. دانشمندان هنوز علت دقیق این موضوع را نمیدانند. این احتمال وجود دارد که تغییرات هورمونی، استرس، تغییراتی در خانواده (مانند بزرگ شدن فرزندان یا پیر شدن والدین) یا احساس خستگی از دلایل اصلی این احساسات باشد.
تغییرات ظاهری بدن در یائسگی
ممکن است در دوران یائسگی حجم عضلاتتان کاهش یابد و چربی بدنتان افزایش یابد. این تغییرات نتیجهی کم شدن سطح استروژن با شروع یائسگی است. علاوه بر این، در برخی از خانمها، ممکن است علائم یائسگی شامل دردهای منتشره در بدن، سردرد و تپش قلب باشد.
کنار آمدن و رویارویی با یائسگی و مشکلات ناشی از آن برای بسیاری از زنان دشوار است. به همین دلیل مهم است که با مشاهده علائم اولیه یائسگی، به دکتر زنان مراجعه کنید و به دنبال راه های درمان باشید. کادر متخصصان زنان و زایمان سامانهی دکتر ساینا در هر لحظه از شبانهروز پاسخگوی سؤالات شما هستند. برای دریافت مشاوره تلفنی از بهترین متخصص زنان کافیست برروی لینک زیر کلیک کنید.

اگر به سلامت جسم و روان خودت و عزیزانت اهمیت میدی و دنبال مقالات بهروز و آموزنده هستی، اگر میخوای کلی چیز جدید بگیری و جواب سوالاتو پیدا کنی، یادت نره به مجله سلامت دکتر ساینا سر بزنی!
م.طیبی
وقت بدهید جوابی به سوال ندادید