
نسخه تضمینی برای درمان اضطراب کرونا | ویژهی بزرگسالان و والدین

شیوع بیماری همهگیر کرونا (COVID-19) برای بسیاری از افراد موقعیتی استرسزا ایجاد کرده است. ترس و نگرانی در مورد یک بیماری جدید و آن چه ممکن است اتفاق بیفتد میتواند افراد را از پا در بیاورد و باعث بروز احساسات ناخوشایند در بزرگسالان و حتی کودکان شود. رعایت بهداشت عمومی و فاصلهگیری اجتماعی باعث میشود که افراد احساس انزوا و تنهایی کنند و استرس و اضطراب آنها افزایش یابد. با این حال، این اقدامات برای کاهش شیوع این ویروس لازم است. مقابله با استرس و اضطراب کرونا به روشی ایمن، جامعه را قویتر میکند. در ادامه قصد داریم دربارهی علائم و راههای درمان اضطراب ناشی از این بیماری صحبت کنیم. پس با ما همراه باشید تا بتوانید هر چه بهتر این دوران را پشت سر بگذارید و قادر باشید از خود و نزدیکانتان محافظت کنید.
آنچه در این مقاله میخوانید:
علائم روانی افراد مبتلا شده به کرونا
از سلامت جسمانی خود مراقبت کنید
از سلامت روانی خود مراقبت کنید
از خود و اطرافیانتان مراقبت کنید
راههای درمان اضطراب بیماری کرونا
علائم اضطراب بیماری کرونا
اضطراب ناشی از کرونا در حین شیوع بیماری میتواند منجر به موارد زیر شود:
- نگرانی در خصوص سلامتی خود و عزیزانتان
- نگرانی در مورد وضعیت مالی یا از دست دادن شغل
- تغییر در الگوی خواب یا تغذیه
- عدم تمرکز
- وخیمتر شدن بیماری های مزمن
- بدتر شدن وضعیت بهداشت روان
- افزایش مصرف دخانیات، الکل و مواد مخدر
علائم روانی افراد مبتلا شده به کرونا
افرادی که به بیماری کرونا مبتلا شدهاند و مدتی را در خانه و به دور از دیگران گذراندهاند، ممکن است علائم زیر را تجربه کنند:
- دچار احساسات ضد و نقیض شوند.
- به شدت نگران سلامتی خود و نزدیکان خود باشند.
- از تجربهی ابتلا به COVID-19 و علایم ایجاد شده دچار استرس شوند.
- حتی پس از این که به طور کامل بهبودی پیدا کردند، باز هم نگران باشند که این بیماری را به دوستان یا عزیزان خود منتقل کنند.
- از این که نمیتوانند فعالیتهای روزمرهی خود را انجام دهند و به تعهدات خود (مانند رسیدگی به والدین سالمند) عمل کنند، احساس بدی داشته باشند.
- تغییرات عاطفی یا اختلالات روانی جدیدی را تجربه کنند که قبلاً وجود نداشته است. در این صورت حتماً باید با روانشناس مشاورهی تلفنی داشته باشند.
- کودکانی که خود یا اطرافیانشان به این بیماری مبتلا شدهاند، ممکن است دچار بحرانهای شدید عاطفی شوند و یا فشار عصبی زیادی را تحمل کنند. برای درمان اضطراب آنها، حتماً باید با روانشناس صحبت شود.
- برخی از افراد از ابتلای مجدد به بیماری و بازگشت علائم آن هراس دارند.

از سلامت جسمانی خود مراقبت کنید
ممکن است در طول این بیماری، استرس بیشتری را تجربه کنید. ترس و اضطراب می تواند بسیار شدید باشد و باعث تضعیف سیستم ایمنی بدن شما شود. در این صورت بدن شما مقاومت کمتری در مقابل بیماری از خود نشان میدهد.
از سلامت روانی خود مراقبت کنید
سلامت روان بخش مهمی از سلامت عمومی جامعه است. این امر بر نحوهی تفکر، احساس و عملکرد شما تأثیر میگذارد. همچنین این موضوع میتواند بر نحوهی مدیریت اضطراب بیماری، ارتباط با دیگران و طرز واکنش در مواقع اضطراری تأثیر بگذارد.
افرادی که از قبل دچار اختلالات روانی بودهاند، بیشتر در معرض خطر قرار دارند و در مواقع اضطراری آسیبپذیرتر هستند. بیماریهای روانی مانند افسردگی، اضطراب، اختلال دوقطبی و اسکیزوفرنی بر تفکر، احساسات، خلقوخو و رفتار افراد تأثیر میگذارند و توانایی آنها را در ارتباط با دیگران کاهش میدهند. این گونه افراد حتماً باید به صورت مرتب با روانشناس یا روانپزشک خود در ارتباط باشند. مراجعه به روانپزشک در این دوران برای بسیاری از افراد سخت است، بنابراین به شما پیشنهاد میکنیم که از سرویس ویژهی مشاورهی آنلاین و تلفنی روانپزشکی دکتر ساینا استفاده کنید.
در این دوران، خطر خودکشی در بین افرادی که خشونت خانگی مانند کودک آزاری، خشونت جنسی و دیگر موارد را تجربه کردهاند، بیشتر دیده میشود. علاوه بر این، به نظر میرسد که احساس انزوا، افسردگی، اضطراب و سایر فشارهای روحی و روانی باعث افزایش خطر خودکشی میشود. این افراد حتماً باید به صورت کامل تحت حمایت خانواده بوده و همواره با روانشناس یا روانپزشک در تماس باشند.
از خود و اطرافیانتان مراقبت کنید
کمک به دوستان و خانواده میتواند به کاهش استرس در شما کمک کند. اما شما نباید مراقبت از خود را نیز فراموش کنید. کمک به دیگران برای کنار آمدن با اضطراب بیماری و حمایت اجتماعی از آنها میتواند جامعه را قویتر کند. در زمان افزایش فاصلهی اجتماعی، افراد هنوز هم میتوانند ارتباطات و سلامت روان خود را حفظ کنند. ارتباطات مجازی (مانند تلفن یا مکالمه ی تصویری) میتواند به شما و عزیزانتان کمک کند تا احساس تنهایی و انزوا نکنید.
راههای درمان اضطراب بیماری کرونا
اگر از بیمارهای زمینهای دیگری رنج میبرید و نگران بیماری کرونا هستید، قبل از شروع هرگونه اقدامی برای درمان اضطراب، با یک روانشناس تماس بگیرید. میتوانید از طریق سامانهی دکتر ساینا با متخصصان روانشناسی جلسات مشاورهی تلفنی داشته باشید، چرا که خارج شدن از منزل میتواند اضطراب شما را افزایش دهد.
از سلامت احساسی و عاطفی خود مراقبت کنید. مراقبت از سلامت عاطفی به شما کمک میکند تا به روشنی فکر کنید و به نیازهای فوری برای محافظت از خود و خانواده واکنش نشان دهید.
از تماشا کردن، خواندن یا گوش دادن به اخبار بیماری کرونا از طریق رسانههای اجتماعی به صورت افراطی اجتناب کنید. اگر به صورت مکرر اخبار این بیماری را دنبال کنید، ممکن است اضطراب شما را تشدید کند.
با استفاده از روشهای زیر از بدن خود مراقب کنید:
- نفس عمیق بکشید. انجام حرکات کششی یا تمرینهای مدیتیشن میتواند کمک زیادی به آرامش شما کند.
- وعدههای غذایی سالم و مغذی مصرف کنید.
- به طور منظم ورزش کنید.
- به اندازهی کافی بخوابید.
- از مصرف الکل و مواد مخدر جداً پرهیز کنید.
- برای رهایی از اضطراب کرونا مقداری از وقت خود را به تفریح اختصاص دهید. سعی کنید فعالیتهایی را انجام دهید که از آنها لذت میبرید.
- با دیگران در ارتباط باشید و با آنها دربارهی نگرانیهای خود صحبت کنید.
آگاهی از واقعیت های این بیماری، به کاهش استرس کمک میکند
آگاهی از حقایق مربوط به ویروس COVID-19 و عدم توجه به شایعات میتواند به درمان اضطراب این بیماری کمک کند. آشنایی با ریسکها و خطرات این بیماری به شما کمک میکند تا منطقیتر با شرایط مربوط به شیوع این بیماری کنار بیایید.

اگر به سلامت جسم و روان خودت و عزیزانت اهمیت میدی و دنبال مقالات بهروز و آموزنده هستی، اگر میخوای کلی چیز جدید بگیری و جواب سوالاتو پیدا کنی، یادت نره به مجله سلامت دکتر ساینا سر بزنی!