
چطور علائم فیبروم رحم را تشخیص دهیم؟

فیبروم رحم یکی از مشکلاتی است که بسیاری از بانوان در طول زندگی خود تجربه میکنند. فیبروم بسته به شدت و اندازهی آن، علائم متفاوتی را ایجاد میکند. البته در تعداد زیادی از زنان، علائم فیبروم رحم چندان مشخص یا حاد نیست. اما برخی از خانمها به هنگام معاینه روتین یا سونوگرافی که توسط پزشک زنان انجام میگیرد، متوجه وجود فیبروم رحم میشوند. در این مقاله از مجله سلامت دکتر ساینا به شما خواهیم گفت که اصلیترین علائم فیبروم چیست.
برای مطالعه بخش موردنظر خود میتوانید بر تیتر آن در فهرست کلیک کنید. اگر در موبایل میخوانید، تیتر را لمس کنید.
علائم فیبروم رحم شامل چه مواردی است؟
اگر فیبروم داشته باشید، ممکن است یک یا چند مورد از علائم زیر در شما ایجاد شود:
خونریزی های شدید یا دورههای قاعدگی بسیار دردناک
در صورتی که فیبروم رحمی شما از نوع ساب موکوزال یا داخل جلدی باشد، علاوه بر این که دورهی قاعدگی شما طولانیتر میشود، میزان خونریزی و درد شکمی آن نیز بسیار بیشتر میشود.
خونریزیهای نامنظم و بین دورهای
برخی از انواع فیبروم ها -به ویژه انواع ساب موکوزال- باعث بر هم زدن چرخهی طبیعی قاعدگی میشوند. بنابراین ممکن است در بین دورههای قاعدگی با لکهبینی یا خونریزی مواجه شوید.
در ادامه این مطلب با سایر علائم فیبروم رحم آشنا خواهید شد. اما چنانچه به دنبال درمان قطعی فیبروم رحم هستید باید به دکتر زنان مراجعه کنید. اگر پیدا کردن یک دکتر زنان خوب برایتان کار دشواری است، نگران نباشید. چراکه از طریق سامانه پزشکی دکتر ساینا در هر لحظه از شبانه روز میتوانید با بهترین پزشک زنان و زایمان در ارتباط باشید. برای شروع مشاوره آنلاین یا گفتگوی تلفنی کافیست برروی لینک زیر کلیک کنید.

احساس فشار، درد و یا سنگینی در قسمت پایینی شکم
درد ناشی از فیبروم به نوع آن بستگی دارد. در صورتی که فیبروم، ساب موکوزال باشد، باعث ایجاد حس درد در ناحیه لگنی میشود. اما در صورتی که خارج رحمی باشد، در ناحیهی کمر حس درد ایجاد میکند. همچنین در صورت بزرگ بودن فیبروم، چیزی در قسمت پایینی شکم شما سنگینی میکند که یکی از علائم فیبروم رحم است.
بزرگ شدن شکم یا رحم
همان طور که گفته شد، فیبروم در واقع به رشد غیرطبیعی بافت رحم گفته میشود. بنابراین در این شرایط، رحم از حالت طبیعی بزرگتر میشود. اما اگر فیبروم به میزان زیادی رشد کرده باشد، به شکم فشار وارد کرده و باعث بزرگشدن آن نیز میشود.
یبوست
در صورتی که فیبروم رحمی در قسمت پشتی رحمتان قرار گرفته باشد، به رودهی شما فشار میآورد. در نتیجه، به روده اجازهی داشتن حرکات نرمال را نمیدهد و باعث ایجاد یبوست میشود.
داشتن تکرر ادرار و یا احساس نیاز به خالی کردن مثانه
در آناتومی بدن، رحم در کنار کیسه مثانه قرار دارد؛ بنابراین در صورت ابتلا به فیبروم رحم، به دلیل رشد بافت رحم و بزرگ شدن آن، به کیسهی مثانه فشار آمده و باعث تکرر ادرار میشود. در صورت تداوم تکرر ادرار ممکن است به راههای خروج ادرار شما آسیب وارد شود. در نهایت این مسئله میتواند در ادرار کردن شما مشکلات زیادی به وجود آورد و باعث شود که نتوانید به درستی ادرار کنید. در صورتی که تا این حد دچار مشکل شده باشید، راه درمانی جز عمل جراحی برای شما باقی نمیماند.
احساس درد هنگام رابطه جنسی
در صورتی که فیبروم رحم در نزدیکی واژن قرار داشته باشد یا هنگام رابطه جنسی به رحم شما فشار زیادی وارد شود، به دلیل متصل بودن فیبروم به رحم، حس درد ایجاد میشود.
سقط جنین یا نازایی
بسته به نوع فیبروم رحمی که فرد به آن دچار است، امکان سقط جنین یا نازایی وجود دارد. در صورتی که فیبروم مانع رسیدن اسپرم به تخمک شود، باعث نازایی میشود. اما سقط جنین ممکن است، بسته به نوع فیبروم و محل قرارگیری آن، در هر دورهای از بارداری اتفاق بیافتد. برای مثال، ممکن است فیبروم مانع رشد طبیعی جنین یا لانهگزینی جنین تازه تشکیلشده در رحم شود. فیبروم میتواند از قرارگیری صحیح جنین در رحم نیز جلوگیری کرده و یا حتی مجرای زایمان را مسدود کرده و خروج جنین از بدن مادر را دشوار سازد. بنابراین درصورت ابتلا به فیبروم، سریعاً در صدد درمان یا جراحی آن بربیایید تا برای بارداری شما مشکلی به وجود نیاورد.
چنانچه با وجود فیبروم رحم قصد بارداری دارید و دقیقاً نمیدانید چه نکاتی را باید رعایت کنید، بهتر است همین حالا با متخصصان زنان و زایمان سامانهی پزشکی دکتر ساینا گفتگو کنید.
احساس خستگی
در برخی از انواع فیبرومها به دلیل خونریزی شدید، دچار کمخونی و در نتیجه کمبود آهن میشوید؛ این مورد باعث ایجاد حس خستگی و بیحالی در شما میشود. البته کمخونی ناشی از فیبروم ممکن است باعث بروز علائم دیگری چون نفس تنگی، سرگیجه و تپش قلب نیز بشود. کم خونی ناشی از فیبروم گاهی اوقات به قدری شدید است که ممکن است فرد نیاز به دریافت خون داشته باشد.
تشخیص دقیق فیبروم با سونوگرافی است نه با علائم
همان طور که گفته شد، کارشناسان دقیقاً نمیدانند که فیبروم رحم چرا ایجاد میشود. اما به گفتهی آنها، عوامل محیطی در بروز این مشکل بیتأثیر نیستند. همچنین، محققان ژنتیک دریافتهاند که بین سلولهای بافت فیبروم با سلولهای طبیعی رحم تفاوتهای ژنتیکی وجود دارد.
برای تشخیص دقیق فیبروم باید نزد پزشک بروید. پزشک ممکن است برای شما معاینات بالینی در قسمتهای شکمی و لگنی انجام دهد. مهمترین راه تشخیص علائم فیبروم رحمی، سونوگرافی است، اما با این حال بسته به تصمیم پزشک، ممکن است برای تشخیص این بیماری نیاز به ام آر آی یا سی تی اسکن نیز داشته باشید. همچنین، گاهی آزمایش خون و ادرار نیز جهت تشخیص انجام میشود.
اگر به دنبال راه درمان فیبروم رحم هستید و امکان مراجعه حضوری به مطب پزشک را ندارید میتوانید همین حالا از طریق لینک زیر با بهترین دکتر زنان دراتباط باشید و مشاوره تلفنی یا آنلاین دریافت کنید. از طریق سامانه پزشکی دکتر ساینا برای گفتگوی بهتر میتوانید مستندات پزشکی و نتایج آزمایشات خود را نیز برای پزشک ارسال نمایید.

اگر به سلامت جسم و روان خودت و عزیزانت اهمیت میدی و دنبال مقالات بهروز و آموزنده هستی، اگر میخوای کلی چیز جدید یاد بگیری و جواب سوالاتو پیدا کنی، یادت نره به مجله سلامت دکتر ساینا سر بزنی!