بهترین درمان اختلال نعوظ کدام است؟

1
تأیید شده توسط تیم پزشکی دکتر ساینا
تأیید شده توسط تیم پزشکی دکترساینا دریافت مشاوره آنلاین

روش‌های مختلفی برای درمان اختلال نعوظ وجود دارند که بسته به علت مشکل و شرایط فرد انتخاب می‌شوند. برای درمان باید در درجه‌ی اول علت آن مشخص و رفع شود؛ مثلاً ممکن است این مشکل در اثر مشکلات هورمونی، بیماری‌های قلبی، بیماری‌های روحی و … ایجاد شود. در این مقاله به بررسی انواع روش‌های درمان اختلال نعوظ می‌پردازیم.

آیا عدم نعوظ قابل درمان است؟

درمان اختلال نعوظ با توجه به‌علت، شدت و بیمارهای زمینه‌ای در فرد صورت می‌گیرد. روش‌های مختلفی برای درمان اختلال نعوظ وجود دارد که هر کدام مزایا و معایب خود را دارند. پزشک معالج بررسی‌های لازم را انجام می‌دهد و با توجه به علت مشکل و همچنین شرایط و ترجیح فرد، بهترین روش درمانی را انتخاب می‌کند. در ادامه به رایج‌ترین روش‌های درمان نعوظ می‌پردازیم. به‌یاد داشته باشید که انتخاب روش درمان باید با صلاح‌دید پزشک باشد.

درمان دارویی اختلال نعوظ

درمان دارویی اختلال نعوظ شامل تجویز قرص‌ها و داروهای تزریقی است. پزشکان معمولاً درمان را با قرص شروع می‌کنند. قرص‌های رایج در درمان عدم نعوظ عبارت‌اند از آوانافیل، سیلدنافیل (ویاگرا)، تادالافیل و واردنافیل.

بسته به نوع دارو و دستور پزشک این قرص‌ها ۱۵ دقیقه تا ۳۶ ساعت قبل از شروع رابطه‌ی جنسی مصرف می‌شوند. توجه کنید که نباید بیشتر از یک‌بار در روز از آن‌ها استفاده کرد.

توجه: مصرف این داروها هم‌زمان با مصرف داروهای قلبی حاوی نیترات بسیار خطرناک است و باعث افت شدید فشارخون می‌شود. همچنین در صورت مصرف داروهای مسدودکننده‌ی آلفا که برای درمان مشکلات پروستات یا فشارخون بالا استفاده می‌شوند، مصرف این داروها باید با احتیاط شدید و زیر نظر پزشک باشد. در مورد داروهای مصرفی و انواع مکمل‌ها و داروهای گیاهی که مصرف می‌کنید حتماً به پزشک اطلاع دهید.

درمان عدم نعوظ

مکمل درمانی برای اختلال نعوظ

برخی مکمل‌های دارویی یا گیاهی ممکن است در بهبود اختلال نعوظ مؤثر باشند. جنسینگ، جنسینگ قرمز، مارچوبه، ال کارنتین و ال آرژنین ممکن است برای درمان اختلال نعوظ مورد استفاده قرار گیرد.

توجه کنید که بسیاری از مکمل‌های تبلیغ‌شده مورد تأیید پزشکان نیستند و ممکن است عوارض خطرناکی داشته باشند. بنابراین قبل از تهیه و مصرف هرگونه دارو یا مکمل گیاهی با پزشک خود مشورت کنید. برای آشنایی بیشتر با اثرات ال آرژنین می‌توانید مقاله آرژنین و اختلال نعوظ را مطالعه کنید.

درمان با داروهای تزریقی

درصورتی‌که داروهای خوراکی اثربخشی کافی نداشته یا برای بیمار خطرناک باشند، پزشک از داروهای تزریقی یا شیاف برای درمان اختلال نعوظ استفاده می‌کند.

  • آلپروستادیل یک داروی گشادکننده‌ی عروق است که به منظور بهبود گردش خون در کنار آلت تناسلی تزریق می‌شود. این نوع درمان ممکن است باعث نعوظ طولانی مدت یا ایجاد زخم در محل تزریق شود.
  • در افرادی که تمایل به تزریق دارو ندارند از شیاف آلپروستادیل استفاده می‌شود. شیاف در مجرای ادرار قرار داده می‌شود. این روش ممکن است نسبت به تزریق اثر کمتری داشته باشد و زمان بیشتری لازم است تا دارو اثر کند.

درمان عدم نعوظ با جراحی

در مواردی که درمان‌های دارویی مؤثر واقع نباشند، جراحی توصیه می‌شود. دو روش جراحی رایج عبارت‌اند از ایمپلنت (پروتز آلت تناسلی) و جراحی عروق.

در روش جراحی عروق، عروقِ مسدودشده ترمیم می‌شوند که به افزایش جریان خون به آلت تناسلی کمک می‌کنند. مردان جوان معمولاً کاندیدای مناسبی برای این جراحی هستند.

ایمپلنت‌های آلت تناسلی به دو صورت دستی و پمپی وجود دارند که جراح آن‌ها را در بدن فرد کار می‌گذارد.

آیا عدم نعوظ قابل درمان است

سایر روش‌های درمانی

دستگاه وکیوم یا خلاء

این دستگاه برای افرادی است که تمایلی به روش‌هایی دارویی ندارند یا اینکه داروها به‌اندازه‌ی کافی مؤثر نبوده‌اند. پمپ یا دستگاه وکیوم یک روش مناسب برای درمان اختلال نعوظ است. اجزای تشکیل‌دهنده‌ی وکیوم عبارت‌اند از یک لوله‌ی پلاستیکی یا شیشه‌ای، یک حلقه و یک تلمبه متصل به لوله. این دستگاه به بهبود نعوظ آلت تناسلی کمک می‌کند.

برای انتخاب نوع مناسب و ایمن وکیوم حتماً با پزشک خود مشورت کنید و تنها به تبلیغات دستگاه وکیوم در اینترنت اکتفا نکنید. حتماً از دستگاهی استفاده کنید که مورد تأیید پزشکان است.

طب سوزنی

طب سوزنی یک نوع طب رایج چینی است که در آن سوزن‌های مخصوص در نقاط مشخصی از پوست وارد می‌شود. به نظر می‌رسد این روش از طریق تحریک اعصاب باعث آزاد شدن انتقال‌دهنده‌های عصبی می‌شود و می‌تواند به درمان نعوظ سست کمک کند.

در صورت تمایل به این روش درمانی، حتماً زیر نظر یک متخصص مجرب طب سوزنی انجام دهید و مطمئن شوید که از سوزن‌های یکبار مصرف و استریل استفاده شود.

ماساژ درمانی پروستات

ماساژ پروستات نوعی روش درمانی است که معمولاً به همراه سایر روش‌های درمان مورد استفاده قرار می‌گیرد. در این روش پزشک بافت‌های داخلی کشاله‌ی ران و اطراف آن را ماساژ می‌دهد و باعث افزایش جریان خون به آلت تناسلی می‌شود.

درمان روانشناختی

همان‌طورکه در مقاله‌ی اختلال نعوظ گفتیم، عوامل فیزیکی و روانی در اختلال نعوظ نقش دارند. عوامل روان‌شناختی مانند ترس از صمیمیت، اضطراب و افسردگی شدید می‌تواند در بروز اختلال نعوظ نقش داشته باشد.

همچنین نگرانی در مورد عملکرد جنسی در مردان نیز می‌تواند سبب اختلال نعوظ شود. نتایج یک بررسی نشان داد که نگرانی و اضطراب در مورد عملکرد جنسی ۹ تا ۲۵ درصد از مردان را تحت تأثیر قرار می‌دهد.[۱]

بنابراین انجام روان‌درمانی بسیار مؤثر است و مشاوره با یک روانشناس مجرب به فرد کمک می‌کند تا احساس گناه، ترس یا اضطراب در مورد عملکرد جنسی را برطرف کند. انجام مشاوره‌های سکس تراپی به فرد و شریک جنسی او در پذیرش اختلال کمک کرده و روند بهبودی را تسهیل می‎کند.

درمان اختلال نعوظ و تغذیه/ درمان تغذیه ای اختلال نعوظ

یکی از علت‌های اختلال نعوظ کاهش جریان خون به آلت تناسلی است. حفظ سلامت عروق ممکن است در پیشگیری از اختلال نعوظ مؤثر باشد. پیروی از سبک زندگی سالم و رژیم غذایی متعادل نقش بسیار مهمی در درمان اختلال نعوظ دارند.

رژیم غذایی سرشار از غلات کامل، سبزیجات، میوه، کاهش مصرف گوشت قرمز و لبنیات پرچرب گام‌های ساده اما کاربردی در درمان اختلال نعوظ است. برای اطلاعات بیشتر می‌توانید مقاله تغذیه در اختلال نعوظ را مطالعه کنید.

عکس وارد شود.

درمان اختلال نعوظ و ورزش

مطالعات نشان می‌دهند که فعالیت بدنی در بهبود اختلال نعوظ مؤثر است. در‌صورتی‌که اختلال نعوظ ناشی از چاقی، اضافه‌وزن، کم‌تحرکی یا بیماری قلبی باشد فعالیت بدنی به بهبود آن کمک می‌کند.

نتایج مطالعه‌ای در ۲۰۱۸ نشان داده است که ورزش هوازی متوسط تا شدید به مدت ۴۰ دقیقه ۴ روز در هفته در مدت ۶ ماه باعث درمان اختلال نعوظ شده است.[۲]

فعالیت بدنی به کاهش استرس، افزایش سطح تستوسترون و بهبود جریان خون کمک می‌کند و نقش مهمی در درمان اختلال نعوظ دارد. برای آشنایی بیشتر با تأثیرات ورزش در درمان اختلال نعوظ مقاله ورزش و اختلال نعوظ را مطالعه کنید.

برای درمان اختلال نعوظ به چه پزشکی باید مراجعه کنیم؟

درمان اختلال نعوظ بستگی به‌علت آن دارد. به‌طورکلی درمان‌های مختلفی شامل دارودرمانی، روان‌درمانی یا جراحی برای درمان اختلال نعوظ وجود دارد. درصورتی‌که روش‌های دارویی مؤثر نباشد، بیمار به متخصص اورولوژی ارجاع داده می‌شود.

همچنین درصورتی‌که دلایل روان‌شناختی علت مشکلات نعوظ باشد، فرد به متخصص روانشناسی ارجاع داده می‌شود.

برای صحبت با پزشک نیاز به مراجعه حضوری نیست! در سامانه‌ی دکتر ساینا می‌توانید در هر زمان و هر کجا از بهترین پزشکان و روان‌شناسان مشاوره آنلاین پزشکی متنی، صوتی یا ویدیویی دریافت کنید.

کلام آخر دکتر ساینا

پیش از به‌کارگیری روش‌های درمان اختلال نعوظ، از علت مشکل خود مطمئن شوید. این اختلال در اغلب مواقع ناشی از وجود بیماری یا مشکلاتی دیگر است و برای درمان نعوظ باید ابتدا علت ایجادکننده‌ی آن حل شود. همچنین بسیاری از داروهای رفع مشکل نعوظ در جریان خون تغییر ایجاد می‌کنند و در صورت استفاده‌ی نامناسب، عوارض جدی برجای می‌گذارند. دکتر ساینا به شما توصیه می‌کند حتماً پیش از استفاده از داروهای نعوظ، با پزشک متخصص اورولوژی مشورت کنید.

شاید بپسندید
دیدگاه 1
  1. عباس

    باسلام. بنده دچاردیابت میباشم بطوریکه روزی ۵ بار انسولین تزریق میکنم همچنین دچار بیماری نوروپاتی وcidpمیباشم مدت یکسال و نیم دچارعدم نعوظ شده. لطفا راهنمایی بفرمایید

نظر یا سوال خود را به اشتراک بگذارید