روشهای درمان خانگی سوزاک

0
تأیید شده توسط تیم پزشکی دکتر ساینا
تأیید شده توسط تیم پزشکی دکترساینا دریافت مشاوره آنلاین

آیا مصرف داروهای گیاهی و روش‌های درمان خانگی سوزاک می‌تواند به بهبود علائم کمک کرده و روند درمان را تسریع کنند؟ در ادامه‌ی این مقاله از مجله سلامت دکتر ساینا به این پرسش پاسخ می‌دهیم و بایدها و نبایدهای درمان خانگی را بررسی میکنیم. برای مطالعه بخش موردنظر خود می‌توانید بر تیتر آن در فهرست کلیک کنید. اگر در موبایل می‌خوانید، تیتر را لمس کنید.

درمان خانگی سوزاک تا چه‌حد مؤثر است؟

گرچه اینترنت پر از روشهای درمان خانگی برای درمان سوزاک است، اما همانطور که اشاره کردیم این روشها معمولا به تنهایی برای درمان این عارضه کافی نیستند. چراکه آنتی‌بیوتیک‌ها تنها درمان مؤثر برای این عارضه هستند. با این وجود، ما در این مقاله مواردی از درمان‌های خانگی سوزاک را برای شما گردآوری کرده‌ایم. البته قبل از اینکه از درمان خانگی سوزاک استفاده کنید، حتماً با پزشک خود مشورت کنید؛ چراکه درمان‌های خانگی برای همه افراد مناسب نیست و شاید راه حل بهتری برای درمان شما وجود داشته باشد.

معرفی چند روش‌های درمان خانگی سوزاک

در ادامه با چند روش از درمان‌های خانگی سوزاک آشنا خواهید شد:

آب قره قاط

آب قره قاط ادرار را اسیدی کرده و محیط را برای باکتری‌هایی که موجب عفونت مثانه می‌شوند نامناسب می‌کند و به‌این‌ترتیب از رشد باکتری‌های بیماری‌زا جلوگیری می‌کند.

قره قاط مانع از چسبیدن باکتری‌ها به دیواره مثانه می‌شود و به‌این‌ترتیب باکتری‌های بیماری‌زا حین دفع ادرار از مثانه خارج می‌شوند.

توجه داشته باشید که آب قره قاط فقط می‌تواند به‌عنوان پیشگیری یا درمان کمکی به کار رود و به‌هیچ‌عنوان جایگزین درمان دارویی برای سوزاک نیست.

همچنین درمان سوزاک با داروهای موضعی امکان‌پذیر نیست؛ چراکه سوزاک بخش‌های داخلی مثانه و مجرای ادراری را درگیر می‌کند. پزشک برای درمان سوزاک آنتی‌بیوتیک‌های خوراکی یا تزریقی تجویز می‌کند.

روش درمان سوزاک می‌تواند در افراد مختلف با توجه به شرایط مختلف متفاوت باشد. ازاین‌روی طبق توصیه‌های پزشک خود درمان را به‌طور کامل انجام دهید.

دهان‌شویه لیسترین

باکتری عامل سوزاک گاهی به‌ندرت دهان فرد را درگیر می‌کند؛ در این حالت به آن سوزاک دهانی گفته می‌شود. در مطالعه‌ای تأثیر دهان‌شویه‌های آنتی‌سپتیک روی سوزاک دهانی بررسی شده و به نظر می‌رسد که دهان‌شویه می‌تواند از شدت بیماری دهانی بکاهد؛ اما نمی‌تواند کاملاً بیماری را درمان کند.[۱]

درمان خانگی سوزاک با بربرین

آزمایش‌هایی در مورد تأثیر گیاهان دارویی ازجمله بربرین بر باکتری سوزاک در محیط آزمایشگاه انجام شده است. برخی از مطالعات نشان داده‌اند که مواد موجود در بربرین می‌تواند در محیط آزمایشگاه تأثیر مهارکنندگی بر رشد باکتری عامل سوزاک داشته باشد؛ اما تأثیر این ماده در بدن انسان و بر بیماری سوزاک هنوز مشخص نیست و تحقیقات بیشتری باید در این زمینه صورت بگیرد. احتمال دارد مصرف مکمل بربرین هم‌زمان با سایر درمان‌های تجویزشده بتواند به تسریع بهبود بیماری کمک کند. البته به خاطر داشته باشید پیش از مصرف این مکمل، به‌خصوص اگر داروها تنظیم قند خون مصرف می‌کنید حتماً با پزشک خود مشورت کنید. [۲]

اکیناسه

گیاه اکیناسه جزو گیاهان پرکاربرد در درمان‌های سنتی است که در بهبود علائم بیماری‌های مختلفی نقش دارد. اکیناسه باعث تقویت سیستم ایمنی می‌شود و در برطرف کردن سرماخوردگی، آنفولانزا، گزش حشرات و نیش مار مؤثر به نظر می‌رسد. همچنین به نظر می‌رسد این گیاه در کاهش علائم سوزاک نیز مؤثر است.

دوز توصیه‌شده از این گیاه برای تقویت سیستم ایمنی ۱۰ میلی‌گرم به ازای هر کیلوگرم وزن بدن برای مدت ۱۰ روز است.[۳]

درمان سوزاک با عسل خام

عسل از قدیم به‌عنوان ترکیبی ضدالتهاب، ترمیم‌کننده‌ي زخم‌ها و بهبوددهنده‌ی ناراحتی‌های گوارشی کاربرد داشته است. اگر سوزاک وارد دهان و گلو شده و این نواحی را آلوده کند، مصرف یک قاشق عسل خام حل‌شده در آب گرم می‌تواند به کاهش درد گلو کمک کند.[۴]

چای سیاه

چای سیاه محبوب‌ترین نوشیدنی در سطح جهان است که خواص ضدباکتری دارد. افزودن عسل به چای می‌تواند فواید این نوشیدنی را بیشتر کند.

درصورتی‌که باکتری عامل سوزاک باعث عفونت چشم‌ها شده باشد، کمپرس چای سیاه می‌تواند به کاهش ناراحتی و مبارزه با عفونت کمک کند. برای این کار یک عدد چای کیسه‌ای باکیفیت را در یک لیوان آب گرم قرار دهید تا روغن‌های گیاهی آن فعال شود. سپس آب اضافه‌ی آن را گرفته و روی چشم‌ها قرار دهید. در ابتدا ممکن است احساس سوزش و خارش کنید که نشان‌دهنده مؤثر بودن این ترکیب است.[۵]

کاهش خطرات سوزاک

  • خودداری از رابطه جنسی نامطمئن و خارج از چهارچوب مطمئن‌ترین روش پیشگیری از بیماری‌های مقاربتی است. استفاده از کاندوم حین هرگونه رابطه جنسی جهت پیشگیری از سوزاک الزامی است. در این رابطه می‌توانید مقاله‌ای دکتر ساینا را درباره‌ی بهداشت جنسی مطالعه کنید.
  • به شریک جنسی خود متعهد باشید و از برقراری رابطه جنسی خارج از چارچوب خانواده خودداری کنید
  • قبل از رابطه جنسی از سلامت جنسی خود و شریک جنسی‌تان مطمئن شوید و یکدیگر را در جریان نتایج آزمایش‌های بیماری‌های مقاربتی قرار دهید
  • از برقراری رابطه جنسی با فردی که عفونت‌های آمیزشی دارد خودداری کنید و چنانچه شریک جنسی شما علائمی مانند سوزش ادرار، زخم یا جوش در ناحیه تناسلی دارد از رابطه جنسی پرهیز کنید.
  • به‌طور منظم آزمایش‌های غربالگری سوزاک را انجام دهید. برای تمامی افرادی که ازنظر جنسی فعال هستند یا به‌تازگی وارد رابطه جنسی شده‌اند یا شریک جنسی آن‌ها مبتلا به بیماری‌های آمیزشی است انجام غربالگری ضروری است.
  • در صورت ابتلا به این بیماری، تا پیش از بهبود کامل از برقراری رابطه‌ی جنسی خودداری کنید. همچنین ممکن است نیاز باشد تا شریک جنسی شما نیز حتی اگر علائمی ندارد هم‌زمان با شما درمان را آغاز کند. در این مورد با پزشک مشورت کنید.

کلام آخر دکتر ساینا

همان‌طور که در این مقاله اشاره شد به خاطر داشته باشید که هیچ‌یک از روش‌های درمان خانگی سوزاک قطعی نیستند و نمی‌توانند این بیماری را کاملاً از بین ببرند. عدم درمان سوزاک می‌تواند عوارض جدی برجای بگذارد. تنها روش قطعی درمان سوزاک مصرف آنتی‌بیوتیک‌هایی است که پزشک تجویز می‌کند؛ اما برخی داروهای گیاهی درمان سوزاک می‌تواند در کنار نسخه‌ی پزشک روند بهبود بیماری را سرعت ببخشد یا شدت علائم بیماری را کم کند. همیشه پیش از آغاز این درمان‌های خانگی با پزشک خود مشورت کنید تا از عدم تداخل دارویی آن‌ها مطمئن شوید.

شاید بپسندید
نظر یا سوال خود را به اشتراک بگذارید