۶ علت تیرگی واژن در خانم ها که شاید ندانید!

0
تأیید شده توسط تیم پزشکی دکتر ساینا
تأیید شده توسط تیم پزشکی دکترساینا دریافت مشاوره آنلاین

موارد مختلفی می‌توانند علت تیرگی واژن در خانم ها باشند. البته باید بدانید که پوست ناحیة تناسلی به‌طور طبیعی معمولاً از سایر نواحی بدن تیره‌تر است؛ اما برخی دلایل باعث می‌شوند واژن تیره تر شود. در این مقاله از مجله سلامت دکتر ساینا به بررسی علت سیاهی واژن می‌پردازیم. با ما همراه باشید.

۶ علت تیرگی واژن در خانم‌ ها

به‌طورمعمول ناحیه تناسلی و واژن نسبت به پوست سایر نواحی بدن تیره‌تر است. در اغلب موارد ناحیه واژن و اطراف آن در طول زمان تغییر رنگ، شکل می‌دهد. برخی از شایع‌ترین موارد علت تیرگی واژن در زنان عبارت‌اند از:

افزایش سن

بالا رفتن سن یکی از شایع‌ترین علت‌های تغییر رنگ واژن است. این تغییرات شامل تغییرات در شکل و ظاهر، بافت و رنگ است. اغلب تیرگی واژن با افزایش سن رخ می‌دهد. این تیرگی ممکن است به نواحی اطراف ناحیه تناسلی مانند کشاله ران نیز پیشروی کند.

سایر تغییرات مرتبط با افزایش سن شامل کاهش موهای ناحیه تناسلی، خشکی واژن و شل شدن پوست ناحیه تناسلی است.

ناحیه تناسلی به‌صورت طبیعی کمی تیره‌تر از سایر نواحی بدن است و این کاملاً طبیعی است. با این وجود برخی موارد مانند افزایش سن، بارداری، تنبلی تخمدان و … نیز می‌توانند باعث افزایش تیرگی واژن شوند.

هورمون‌های جنسی

هورمون‌های جنسی زنان که شامل استروژن و پروژسترون است نقش مهمی در بلوغ و قاعدگی دارد. تغییرات سطح استروژن بر روی هورمون ملانین اثر می‌کند که می‌تواند باعث تیرگی نواحی بدن مانند واژن و نوک سینه‌ها ‌شود.

تغییرات سطح هورمون‌های جنسی در زمان بارداری نیز باعث تیرگی واژن و ناحیه تناسلی می‌شود. البته تغییرات مرتبط با بارداری موقت است و معمولاً پس از مدتی به حالت اولیه برمی‌گردد.

تنبلی تخمدان و تیرگی واژن

سندرم تخمدان پلی‌کیستیک وضعیتی است که با اختلال در قاعدگی و افزایش کیست تخمدان همراه است. در تنبلی تخمدان سطح هورمون‌های مردانه آندروژن افزایش پیدا می‌کند و باعث تغییر در سطح انسولین می‌شود. تغییرات سطح انسولین بر روی رنگدانه‌های پوست اثر می‌گذارد.

تغییرات رنگدانه‌هاای پوست که در سندرم تخمدان پلی‌کیستیک رخ می‌دهد با تغییرات ناشی از افزایش سن یا دوران بارداری متفاوت است. به‌عنوان‌مثال لکه‌های آکانتوزیس نیگریکانس که در برخی مشکلات مانند تنبلی تخمدان ایجاد می‌شوند دلیل تیرگی واژن در خانم‌ها هستند.

سرطان وولوار

سرطان وولوار نوعی سرطان است که در ناحیة خارجی دستگاه تناسلی زنان ایجاد می‌شود. این سرطان علائم مختلفی از جمله وجود توده، برجستگی، خال یا لکه‌هایی بر روی ناحیة تناسلی دارد و ممکن است به‌صورت لکه‌های قرمز، سفید یا حتی قهوه‌ای دیده شود.

خونریزی، ترشحات چرکی از واژن، خارش و سوزش نیز ممکن است نشانة سرطان ناحیة خارجی دستگاه تناسلی باشد؛ بااین‌حال برخی علائم ذکرشده در عفونت‌های قارچی و برفک نیز مشاهده می‌شود بنابراین تشخیص قطعی آن با پزشک متخصص است.

آکانتوزیس نیگریکانس

آکانتوزیس نیگریکانس یک اختلال رنگدانه شایع پوست است که با لکه‌های ضخیم و تیره در پوست بدن و کشاله ران بروز پیدا می‌کند. گاهی ممکن است علت سیاهی واژن و ناحیه تناسلی باشد.

عامل ایجادکنندة این لکه‌ها معمولاً تنبلی تخمدان، مصرف برخی داروهای هورمونی و هر چیزی است که بر سطح انسولین اثر بگذارد. این لکه ‌های تیره‌رنگ در افراد مبتلا به دیابت، اضافه‌وزن و چاقی مشاهده می‌شود.

تیرگی واژن به دلیل از بین بردن موهای زائد

یکی دیگر از علل تیرگی واژن و نواحی تناسلی، روش‌های رفع موهای زائد این نواحی هستند. برخی روش‌های رفع موهای زائد می‌توانند سبب ایجاد موهای زیرپوستی و فولیکولیت (عفونت فولیکول مو) شوند. این موضوع باعث التهاب پوست و سپس افزایش تولید کراتینوسیت و به دنبال آن افزایش ملانین می‌شود.

برای رفع تیرگی واژن چه کنیم؟

کمی تیره بودن ناحیة تناسلی کاملاً طبیعی است و نیاز به اقدام خاصی ندارد؛ اما اگر دوست دارید پوست سفیدتری در این ناحیه داشته باشید می‌توانید مقالة درمان تیرگی واژن را از مجله سلامت دکتر ساینا مطالعه کنید.

کلام آخر دکتر ساینا

در این مقاله به علت تیرگی واژن پرداختیم. به‌یاد داشته باشید کمی تیره‌تر بودن واژن نسبت به سایر نواحی بدن کاملاً طبیعی است؛ اما تیرگی که به تازگی ایجاد شده یا به‌صورت لکه‌لکه یا همراه با علائم دیگر است می‌تواند نشانة بیماری باشد. در صورت مشاهدة این موارد حتماً با پزشک متخصص زنان مشورت کنید.

مشاوره با پزشک

برای صحبت با پزشک نیاز به مراجعه حضوری نیست! در سامانه‌ی دکتر ساینا می‌توانید در هر زمان و هر کجا از بیش از ۲۵۰۰ پزشک و روان‌شناس متخصص مشاوره فوری متنی، صوتی یا ویدیویی دریافت کنید.

شاید بپسندید
نظر یا سوال خود را به اشتراک بگذارید

مجله سلامت دکترساینا


دکترساینا