تری متوپریم Trimethoprim

0
تأیید شده توسط تیم پزشکی دکتر ساینا
تأیید شده توسط تیم پزشکی دکترساینا دریافت مشاوره آنلاین

درمان UTI
درمان اوتیت حاد میانی
درمان اسهال مسافران
درمان عفونت با پنوموسیستیس کارینی

اشکال دارویی تری متوپریم Trimethoprim

Tab:100 mg

مصرف در دوران حاملگی تری متوپریم Trimethoprim

C – مطالعات کافی درباره مصرف داروی این گروه در حیوانات نشان داده است که این دارو اثرات جانبی دارد ولی مطالعات کافی برای انسان در دسترس نیست. با اینحال منافع استفاده از دارو در زنان حامله ممکن است در مقابل خطرات احتمالی آن بیشتر باشد. یا اینکه هیچ گونه مطالعه ای در حیوانات و یا مطالعات کافی در انسان وجود ندارد

مکانیزم اثر تری متوپریم Trimethoprim

تری متوپریم با دخالت با عملکرد آنزیم دی هیدروفولات ردوکتاز باعث مهار سنتز اسید فولیک باکتریایی می شود. تریمتوپریم علیه هر دسته باکتریایی گرم مثبت وگرم منفی دارای اثر بوده که از آن جمله به انتروباکتریاسه هایی (البته به جز سودوموناس) شامل اشریشیاکولا، کلبسیلاها و پروتئوس میرابیلیس اشاره کرد. این دارو معمولا باعث کشته شدن این باکتری هامی شود. اتصال تری متوپریم به آنزیم دی هیدروفولات ردوکتاز باکتری بسیار قوی تر و موثر تر از اتصال آن به این آنزیم در پستانداران است. بدین ترتیب توقف بیوسنتز نوکلئیک اسید و پروتیئن در باکتری ها خیلی مشهودتر از انسان یا پستانداران دیگر است. تری متوپریم خوراکی سریع الاثر جذب شده و پیک غلظت پلاسمایی آن که به طور متوسط ۱mcg/mLاست بعد از حدود ۱ تا ۴ ساعت از مصرف تک دوز ۱۰۰میلی گرم دارو در خون ایجاد می شود. دارو تا حدود ۴۴ درصد به پروتئین های پلاسما باند می شود. غلظت دارو در ادرار به طور قابل توجهی بیشتر از غلظت دارو در خون است. کمتر از ۲۰ درصد تری متوپریم متابولیزه می شود.
نیمه عمر: حدود ۸ تا ۱۰ ساعت بوده که البته در بیماران مبتلا به اختلالات کلیوی حذف دارو از بدن بیشتر از راه کلیه ها واز طریق فیلتراسیون گلومرولی و ترشح توبولی صورت می گیرد. بعد از مصرف خوراکی دارو در عرض ۲۴ ساعت حدود ۶۰-۵۰ درصد از دارو از طریق ادرار دفع می شود که حدود ۸۰ درصد به صورت تغییر نیافته است.
حدود ۴ درصد از دارو داخل مدفوع دفع میشود

تداخلات مهم تری متوپریم Trimethoprim

موارد منع مصرف تری متوپریم Trimethoprim

در بیماران حساس به دارو یا مبتلا به آنمی مگالوبلاستیک ناشی از فقر فولات تجویز تری متوپریم مجاز نیست. مصرف دارو در بیماران دارای فقر فولات یا اختلالات کبدی و کلیوی (به ویژه در مواردی که کلیرانس کراتینین ۱۵ml/minیا کمتر باشد) باید با احتیاط کامل باشد.

مصرف تری متوپریم Trimethoprim در دوران شیردهی

با توجه به ترشح دارو در شیرمادر توصیه می شود که طی دوره درمانی با تری متوپریم از تغذیه نوزاد با شیر مادر خودداری شود از آنجا که دارو به متابولیس اسید فولیک تداخل می کند، تجویز دارو طی دوران شیر دهی باید با اطمینان کامل از منفعت این تجویز ومضرات کم آن صورت بگیرد.

شاید بپسندید
نظر یا سوال خود را به اشتراک بگذارید